Milivoje Katnic privođenje / MILIVOJE KATNIC PRIVODJENJE - LAZAR RUZIC
21/04/2024 u 20:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Peticija da se Katnić brani sa slobode prikupila skoro 1000 potpisa

Online peticija kojom grupa građana traži da se uhapšeni bivši specijalni tužilac Milivoje Katnić brani sa slobode prikupila je skoro hiljadu potpisa.

Nakon što su se Crnogorski helsinški komitet za ljudska prava (CHO) i grupa građana obratili otvorenim pismom glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću, u kojem ukazaju da je hapšenje nekadašnjeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića praćeno nezapamćenom, orkestriranom, političkom i medijskom hajkom, pokrenuta je i online peticija. 

Uz konstataciju da je Katnić ozbiljno narušenog zdravlja a njegova odluka da štrajkuje glađu izaziva ogroman rizik po njegov život, CHO i grupa građanskih aktivista zahtijevaju da se ne dopusti Katnićeva smrt u Istražnom zatvoru, već da mu se omogući odbrana sa slobode uz punu medicinsku i drugu potrebnu zaštitu.

​Katnić iscrpljen, ali i dalje štraјkuјe

Naglašavaju da se,,eventualna optužnica se mora zasnivati i dokazivati na činjenicama i vjerodostojnim dokazima“.

- G. Katniću ne može biti presuđeno prije suđenja, u atmosferi linča i političkog progona, a u uslovima njegovog ozbiljno narušenog zdravlja i uz štrajk glađu. Selektivna i politički motivisana “pravda” je gora i od najgore nepravde. Postupanje prema g. Katniću mora biti zakonito u svakom detalju. Bilo kakav politički motivisani uticaj mora biti zaustavljen i osujećen - poručuju.

Đukanović podržao inicijativu da se Katnić brani sa slobode uz medicinsku zaštitu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 01:43