ilustracija / FOTO: ž.B.
12/06/2024 u 11:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Podgorička policija procesuirala 13 osoba zbog krađa

Podgorička policija je procesuirala 13 osoba zbog sumnje da su izvršili krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta.

- Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su podnijeli krivičnu prijavu protiv R.I. (45) stranog državljanina, zbog sumnje da je izvršio krađu. On je kroz otvoren prozor ušao u prostorije koje koristi oštećeni a koje se nalaze u sklopu jedne srednje škole i ukrao garderobu i ručni sat koji pripadaju oštećenom. Policija je identifikovala i locirala lice i oštećenom vratila  sat- navode iz policije.

Uhapšen je i F.M. (25) zbog sumnje da je počinio krađu na štetu jednog privrednog društva iz Podgorice koje se bavi građevinskim radovima.

- F.M. je odvalio metalnu žicu od armaturne ograde i iz zgrade i sa gradilišta otuđio dva bunta instalacionih kablova, kao i instalacioni kabl, mikser za beton i brusilicu ukupne vrijednosti oko 4 385 eura. Protiv njega je podnijeta krivična prijava Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici- istakli su iz policije.

Zbog krađe na štetu jednog maloprodajnog objekta u Podgorici, podnijeta je krivična prijav protiv lS.K (27) i D.Đ. (47). Oni su iskoristili nepažnju zaposlenih i uspjeli da otuđe više kozmetičkih artikala u vrijednosti blizu 200 eura.

- Intenzivnim radom na terenu, policija je rasvijetlila 10 krivičnih djela teška krađa izvršenih na štetu građana Podgorice, i identifikovala i lišila slobode lice B.D. (29). Kako se sumnja on je u periodu od aprila pa do početka juna ove godine,  koristeći podesni alat, obio više putničkih motornih vozila, poslovnih objekata i pomoćnih objekata, iz kojih je otuđivao novac i razni alat koji je prodavao NN licima a novac stečen od prodaje koristio za svoje lične potrebe. On je uz krivičnu prijavu predat Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, na dalju nadležnost- saopštili su iz policije.

Brzom razmjenom operativnih podataka, policija je došla do saznanja da je lice S.I (33) od oštećenog u naselju Rogami iz dvorišta kuće otuđio naponski kabl koje je kasnije prodao za novac.

- Protiv njega je podnijeta krivična prijava Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa- pojašnjeno je iz UP.

Službenici Jedinice za suzbijanje krađa i teških krađa rasvijetili su dva djela krađa na štetu dva lica. Oni su podnijeli krivičnu prijavu protiv M.R. (22) zbog sumnje da je izvršila krađu, na štetu jednog lica, tako što je koristeći nepažnu oštećene, od nje otuđila novčanik sa 500 eura i ličnim dokumentima, koje je kasnije odbacila od sebe.

- Takođe, početkom juna, pronađen je i lišen slobode S.Z. (22) i protiv njega je podnijeta kriivčna prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa. On je u jednom ugostiteljskom objektu, koristeći nepažnju zaposlenog, otuđio novac u iznosu od 1200 e, koji je kasnije potrošio za lične potrebe. Zbog postojanja sumnje da je iz jednog putničkog motornog vozila otuđio od oštećene zlatni medaljon, lišen je slobode S.M.(40) i protiv njega je podnijeta krivična osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici za krivično djelo krađa. Policija je pronašla otuđeni predmet i isti vratila oštećenoj- rečeno je iz policije.

Policija u Podgorici je lišila slobode dva lica koja su počinila štetu preduzećima u većinskom državnom vlasništvu. Naime, protiv A.M.(26) i E.F.(27) je podnijeta krivična prijava Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici zbog sumnje da su počinili dva krivična djela teška krađa na štetu  Željezničkog prevoza Crne Gore i Željezničke infrastrukture Crne Gore.

- Oni su sa voza parkiranog u depou za održavanje vozova demontirali djelove i električne kablove koji su vlasništvo Železničkog prevoza CG dok su sa jednog od stubova demontirali dvije nadzorne kamere u vlasništvu Željezničke infrastrukture CG koje su pronađene i biće vraćene predstavniku oštećenog privrednog društva- rečeno je iz policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:45