pištolj, ilustracija / - FOTO: UNSPLASH
29/02/2024 u 14:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Policajac iz Niša uhapšen u Crnoj Gori: Osumnjičen da je ukrao više od 270 pištolja nakon ubistva u Osnovnoj školi

Prvobitna informacija bila je da su u policijskoj stanici Pantelej u Nišu nestala 63 pištolja koja su građani dobrovoljno predali u akciji prikupljanja nelegalnog oružja, a zbog loše evidencije, dugo se licitiralo koliko je pištolja zapravo nestalo

U Crnoj Gori je uhapšen policajac iz Niša D.M. (38), za kog se sumnja da je ukrao više od 270 pištolja koje su građani predali u maju prošle godine nakon ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i u Mladenovcu, prenosi N1.rs.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora unutrašnje kontrole intenzivnim i efikasnim operativnim radom identifikovali su i locirali policijskog službenika Policijske uprave u Nišu D. M. koji je, u saradnji sa policijskim organima Crne Gore i Interpolom, a po raspisanoj međunarodnoj potjernici Republike Srbije, uhapšen u Crnoj Gori zbog sumnje da je otuđio više komada oružja i municije iz ove policijske uprave, saopšteno je iz MUP-a Srbije - prenosi N1.

Sektor unutrašnje kontrole je  po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, protiv osumnjičenog D. M, podnio krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prvobitna informacija bila je da su u policijskoj stanici Pantelej u Nišu nestala 63 pištolja koja su građani dobrovoljno predali u akciji prikupljanja nelegalnog oružja, a zbog loše evidencije, dugo se licitiralo koliko je pištolja zapravo nestalo, međutim, kako "Južne vesti" saznaju u pitanju su 272 pištolja i veća količina municije, koje je otuđio policajac, zaposlen u toj policijskoj stanici.

Budući da se D. M. nalazio u bjekstvu, za njim je bila raspisana poternica.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:15