Оливера Ињац / - MINISTARSTVO ODBRANE
01/12/2022 u 17:59 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Postupak protiv Injac i dalje u toku, još nema optužnice

Specijalna tužiteljka Lidija Mitrović je tužilačkoj pisarnici predala samo jedan dio krivičnih spisa sa optužnicom, ali je glavni specijalni tužilac nakon razmatranja cjelokupnih spisa dao obrazloženo pisano upustvo

Specijalno državno tužilaštvo još nije podiglo optužnicu protiv Olivere Injac, bivše ministrake odbrane, saznaje portal Dan.

To je za nas potvrdio i portparol SDT-a i specijalni državni tužilac Vukas Radonjić.

-Specijalna tužiteljka Lidija Mitrović je tužilačkoj pisarnici predala samo jedan dio krivičnih spisa sa optužnicom, ali je glavni specijalni tužilac nakon razmatranja cjelokupnih spisa specijalnoj tužiteljki dao obrazloženo pisano upustvo za postupanje u konkretnom predmetu radi jedinstvene primjene zakona. Dakle, optužnica nije predata sudu, već je postupak pred ovim tužilaštvom i dalje u toku- kazao je Radonjić za portal Dan.

Izviđaj SDT-a protiv Injac u toku: Još nema dokaza za donošenje odluke

Naime, večeras se u javnosti pojavila informacija da je SDT  podiglo optužnicu protiv Injac, što se još nije dogodilo.

Krivičnu prijavu protiv Injac 23. marta SDT-u podnio je bivši direktor direktorata za ljudske resurse Mih Volkov u martu. On tereti ministarku za zloupotrebu položaja zbog nezakonitog zapošljavanja vojnog penzionera M.J.

On je potom u aprilu podnio još jednu krivčnu prijavu i to, jer je navodno dovela u zabludu Vladu, koja je u neznanju da je V.M.  potpukovnik sa aktivnim postavljenjem u Vojsci, postavila M. na mjesto državnog sekretara, potom i imenovanje na mjesto v.d. direktora Direktorata za logistiku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 12:46