/ - FOTO: PORTAL DAN
16/01/2023 u 13:46 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Potvrđena autentičnost "SKY" komunikacije kojom je dogovarano smještanje robije Miloševiću

Ranije je advokatica Karadžić od Višeg suda zatražila da ta institucija od Specijalnog državnog tužilaštva zatraži provjeru za navodnu "SKY" komunikaciju koje je predočiila sudu

U Podgoričkom Višem sudu nastavljeno je suđenje portiv Marija Miloševića, Vukana Vujačića i Igora Mašanovića koji su osumnjičeni za povezanost sa ubistvom Radomira Đuričkovića.

Na današnjem ročištu državni tužilac Željko Tomković predao je sudiji Veljku Radovanoviću akt koji je dobijen iz Uprave policije Crne Gore, Sektora za borbu protiv kriminala, a kojim se potvrđuje autentičnost "SKY" komunikacije koju je predala odbrana na prethodnom ročištu.

"Napraviću ja da je Mario pucao": Preko "SKY"-a dogovarali robiju za Miloševića?

Time je potvrđeno  na koji način i kako je nastala i izuzeta  "SKY" komunikacija kojom se, kako odbrana tvrdi, dogovara da Milošević "ne vadi kosti iz zatvora".

Podsjećamo, redakcija portala Dan imala je uvid u komunikaciju za koju odbrana Marija Miloševića sumnja da je usmjerena protiv njega i da sadrži zakonom nedozvoljene radnje.

„Napravicu ja da je Mario puca"

Navodnu "SKY"komunikaciju prenosimo integralno:

„Malo se požurilo i na silu odradilo“

„Ali nemogu  sad pametovati bilo je što je bilo“

„Samo se sad sačuvajte dako bude bolje gore nemože“

„Bravo“

„Što se ne objesi smrad sve mu jebem“

„Ne može brate“

„Kraj mu je“

„Samo čekam suđenje da počne  i kopam ga 40 godina samo ne  spominji  nikome molim te”

„Ovo sam samo tebe reka”

„Kraj mu je samo da suđenje počne”

„Ne mogu”

„Prezalećeli su se”

„Ma oni idu po  20 godina”

„A Mario 40”

„Napraviću ja da je Mario puca sve sam spremio ja”

„Samo ne spominji nikome molim te”

„Ja sam na ulicu  50 godina malo prije no oni”

„Okle samo da mi počne suđenje a oće”

„Zabetoniraću ga”

„Pa evo neznam na dopunu je optužnica ali mora počet ne smiju ga pustit”

“Jes posrana država ali ga ne smiju pustit”

„Imaju nešto da robijaju tamo ja čuh oko 2 godine”

„Ma svi su zabetonirani”

„Kraj je njima”

„Brate idem nešto da jedem”

„Mrtav sam gladan”

„Imaju mu otiske  u stan na novine”

„Neće ga kosti iznosit vidjećeš”

„Veliki pozdrav brate”.

Današnje ročište je odgođeno i na njemu je advokatica Karadžić novčano kažnjena sa 100 eura i s obavezom da snosi troškove današnjeg odgađanja. Razlog za odgađanje je taj što, kako smatra sud, ona nije navela razloge svoje odsutnosti danas.

image
- FOTO: PORTAL DAN

Advokat  Srđan Lješković je kazao da je mjenja po zamjeničkom punomoćju i da se ona nalazi u inostranstvu.On je naveo da nije upućen u ovaj predmet i da sumnja da će Milošević prihvatiti da ga on danas tako zastupa. Milošević je kazao da mu nije jasno kako može da ga zastupa advokat koji nije upoznat sa predmetom suđenja.

Ranije je advokatica Natalija Karadžić je od podgoričkog Višeg suda zatražila da ta institucija  od Specijalnog državnog tužilaštva zatraži provjeru za navodnu "SKY" komunikaciju koje je predočiila sudu. Tačnije, da se utvrdi ko stoji iza šifri "B20712".

"SKY": Milošević tvrdi da mu smještaju robiju, a VDT da je on sa Kašćelanom dogovarao lažne svjedoke

Milošević, Mašanović i Vujačić optužnicom Višeg državnog tužilaštva se terete da su umješani u ubistvo Đuričkovića koje se dogodilo 10.oktobra 2016. i da su tada doveli u opasnost život Milorada Radulovića. Milošević je, prema navodima optužnice,  označen kao direktni izvršilac ubistva. Kako je navedeno optužnicom, okrivljeni  su za 2.100 eura kupili vozilo „reno megan“ koje je korišćeno prilikom ubistva, konkretno da je optuženi Vujačić preuzeo vozilo 9. oktobra 2016. u Podgorici. Dalje se navodi da su  10. oktobra u Cetinju pratili kretanjeg Đuričkovića, sačekali ga da uđe u vozilo u Ulici IV proleterske u blizini lokala „Konoba“.

-U tom trenutku okrivljeni Milošević je ispalio dva projektila u pravcu Đuričkovića, kod koga je dan kasnije nastupila smrt usljed zadobijenih rana-navodi se u optužnici.

Oni su, kako se dalje navodi, pobjegli seoskim putem i zapalili vozilo u kojem su ostavili i automatsku pušku iz koje je pucano.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 13:42