/ - SRDJAN BOLJEVIC
04/07/2024 u 10:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Radović podnio ostavku

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Aleksandar Radović podnio je jutros ostavku ministru unutrašnih poslova i predsjedniku Vlade kako bi olakšao funkcionisanje.

- Da bih na današnjoj sjednici Vlade omogućio rad po pitanju presude da je Zoran Brđanin nezakonito smijenjen, ja sam odlučio da podnesem ostavku.

Presuda suda je obavezujuća i ja sam uvijek bio za poštovanje provosudskih odluka. Da bih ja bio razriješen, da bi me Vlada razriješila, treba da postoji predlog, konkretno predlog ministra unutrašnjih poslova. Takav predlog nije podnesen - kazao je Radović.

On je kazao da je, da bih olakšao funkcionisanje u ovom teškom momentu, izuzovnom momentu za Upravu policije, uzimajući u obzir da bi procedura razrješenja mogla trajati, ali sigurno je do sljedećeg, ili ne tamo sljediće Vlade.

Vlada nezakonito razriješila Brđanina dužnosti direktora Uprave policije

- Računam da je svaki dan dragocijen u smislu funkcionisanja uprave policije, pa ne želejci da otežavam funkcionisanje, nego da doprinesem boljem funkcionisanju, ja sam podnio postavku premijeru i ministru unutrašnjih poslova - kazao je Radović na prs konferenciji.

Šaranović: Vlada u situaciji da samo konstatuje ono što je Upravni sud već odlučio

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 10:21