/ - DANILO ŠARANOVIć, MUP
20/06/2024 u 17:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Šaranović: Bili smo u pravu kada smo ukazivali na opasnost neizricanja presuda i ukidanja pritvora

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović oglasio se povodom današnjeg događaja na Cetinu i naveo da su bili u pravu kada su ukazivali na opasnost usljed neizricanja presuda u roku od 3 godine i puštanja na slobodu ne malog broja lica.

- Povodom današnjeg događaja na Cetinju poručujemo građanima da policija čini sve da osigura njihovu bezbjednost. Nivo operativne spremnosti je podignut na najviši nivo, a sve istražne radnje koje se sprovode usmjerene su na najskorije rasvjetljavanje ovog teškog krivičnog djela. Nažalost, ovaj događaj je i potvrda da smo bili u pravu kada smo ukazivali na opasnost od ovakvih posljedica usljed neizricanja presuda u roku od 3 godine i puštanja na slobodu ne malog broja lica koja su pripadnici organizovanih kriminalnih grupa - naveo je Šaranović.

(VIDEO) Radović o eksploziji na Cetinju: Ovo je crvena linija, angažovali smo sva sredstva

Dodaje da prevencija i rasvjetljavanje ovakvih teških krivičnih djela su upravo razlog zbog kojeg je bio izričito protiv gašenja sistema video nadzora gradova, po svaku cijenu.

ISTIČE ROK - Pripadnici klanova tri i po godine bez presuda: Sudstvo opterećeno, zatvorske sobe popunjene

- Jedno je sigurno, a to je da nećemo dozvoliti da bilo koja organizovana kriminala grupa i na sekund pomisli da je jača od države. Ta vremena su iza nas. Kontinuirano podizanje kapaciteta u svim oblastima i odlučno postupanje naših službenika su siguran put da se uspješno izborimo sa svim izazovima- zaključuje on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jul 2024 17:07