/ -/KOŽAR I HADŽIĆ - LAŽNI PASOŠI
12/04/2024 u 14:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Saslušan Darko Šarić: Tvrdi da ne zna ništa o ubistvima u Atini i na Krfu, tada bio u pritvoru

U Javnom tužilaštv za organizovani kriminal, Srbija, saslušan je Darko Šarić koji je osumnjičen da je dio kriminalne grupe koja se dovodi u vezu sa ubistvima "škaljaraca".

Radi se o likvidaciji Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u u Atini i Alana Kožara i Damira Hadžića na ostrvu Krfu u Grčkoj.

Saslušanju su prisustvovali njegovi advokati, branioci Marko Janković i Dalibor Katančević, piše Kurir.rs.

- Darko Šarić je saslušan, apsolutno je negirao izvršenje krivičnih djela. Rekao je da nema nikakve veze niti saznanja o njima, kao i da nikada nije imao niti koristio Skaj telefon - rekao je Šarićev advokat Marko Janković za Kurir.

Likvidacije škaljaraca - u akciji "Vertikala" uhapšeno 10 osoba: "Organizatori Zvicer, Šarić i Belivuk"

Prema riječima Katančevića, Šarić je tokom saslušanaj u tužilaštvu naveo i da je svima dobro poznato da je on u to vrijeme boravio u pritvoru u predmetu koji se protiv njega vodio ranije.

Kako je Kurir pisao, prošle nedelje u istrazi ovih ubistava kao osumnjičeni saslušani su i Veljko Belivuk i Nebojša Janković, koji su prema nezvaničnim informacijama kratko rekli da nisu krivi i odlučili da se brane ćutanje.

(VIDEO) Međunarodna akcija: Zbog likvidacije četiri škaljarca uhapšeno još osam osoba

Inače, u vrijeme likvidacija na Krfu i u Atini Darko Šarić je bio u pritvoru zbog postupka koji se protiv njega vodio za šverc kokaina, dok su Belivuk i Janković uhapšeni u januaru 2021.

Darku Šariću, podsjetimo, sudi se da je bio organizator grupe koja je planirala diskreditaciju i ubistvo svjedoka saradnika u drugom postupku za šverc kokaina Nebojše Joksovića.

Grčka: Uhapšen državljanin Albanije, još jedan osumnjičeni za likvidacije četiri škaljarca

Inače, kao pripadnici grupe koja se dovodi sa likvidacijama u Grčkoj, sumnjiče se i Radoje Zvicer koji je u bekstvu kao i Milinko Brašnjović koji je uhapšen u Španiji i čije je izručenje Srbija već zatražila.

Kako je Kurir objavio, u vrijeme dok u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal trajalo saslušanje Darka Šarića, njegov mlađi brat Duško, odlukom koju je sud donio prethodne nedelje, prebačen je u kućni pritvor s nanogicom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:49