SDT / FOTO: Arhiva
27/06/2024 u 10:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

SDT: Optužnica protiv dvije osobe zbog stvaranje kriminalne organizacije

Specijalno državno tužilaštvo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih I.B. i N.S. za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, saopštilo je Specijalno državno tužilaštvo.

„U izviđaju i istrazi su prikupljeni dokazi iz kojih proizilazi osnovana sumnja da su okrivljeni postali pripadnici kriminalne organizacije koju su, u Crnoj Gori i na teritoriji drugih država Evrope, u 2020.godini, organizovali R.Z i M.V., a čiji pripadnici su postali: S.K., D.K., G.V., I.T., D.B., S.K., R.M., V.L., F.K., R.Ž., M.K., M.J., M.Č., V.V., D.R., S.J., G.S., B.B., B.P., S.D. i R.Ž. i druga nepoznata lica, između ostalog i sa ciljem vršenja krivičnih djela teško ubistvo u odnosu na oštećenog J.V., za vrijeme njegovog boravka u pritvoru, u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, i oštećenog J.J., u Kotoru, iz bezobzirne osvete i drugih niskih pobuda, i na svirep i podmukao način“, saopšteno je iz SDT-a.

Kako podsjećaju, prethodno je, protiv 23 identifikovana pripadnika kriminalne organizacije, Specijalno državno tužilaštvo, u januaru, julu i decembru prošle godine, pred Specijalnim odjeljenjem Višeg suda u Podgorici, podiglo tri optužnice, koje je sud potvrdio i stupile su na pravnu snagu, a po kojima je potom određeno spajanje postupaka i vođenje jedinstvenog postupka, radi donošenja jedne presude.

Podignuta optužnica protiv šest osoba zbog šverca 2,5 tone kokaina

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jun 2024 10:25