ILUSTRACIJA/ VISI SUD PRIVODJENJE - NENAD MANDIC / - ILUSTRACIJA/ VISI SUD PRIVODJENJE - NENAD MANDIC
19/07/2023 u 10:03 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"SKY" i u postupku protiv Mujovića i grupe - optuženi negodovali: Držite nas kao taoce tri godine

Jedan od optuženih je, nakon što je sudija pomenuo "SKY" koji je dostavilo tužilaštvo, pokazao svoju fotografiju za koju navodi da prikazuje njega kako je mučen i da to "pošteno tužilaštvo nije predstavilo sudu"

U podgoričkom Višem sudu danas je odgođeno suđenje grupi koja se tereti za izvršenje teških krivičnih djela gdje je prvooptuženi Radovan Mujović. Ova grupa, prema evidenciji policije i tužilaštva, dovodi se u vezu sa kavačkim klanom. Postupak vodi sudija Igor Đuričković, a optužnicu zastupa tužiteljka Nataša Bošković.

Suđenje Mujoviću i grupi: "SDT preko zatvorskog službenika vrbovalo svjedoke da potvrde optužnicu"

Današnje ročište nije održano zbog zahtjeva advokatice Marije Šaranović, koja je prisustvovala po zamjeničkom punomoćju a koja je navela da je advokatici koju ona predstavlja potrebno još vremena da se upozna sa spisima predmeta. Na to su reagovali neki od advokata odbrane i optuženi, jer ona zastupa lice koje je u bjekstvu i koje druga lica ne pominju u svojim iksazima. Advokati su kazali da je u ovom postupku više puta ročište odgađano i da su neki od optuženih već tri godine i tri mjeeca bez presude u pritvoru i da nisu ni odbranu svoju predstavili sudu.

Sudija Igor Đuričković je kazao da smatra da je dobvoljno vremena do sjutra i da će on sutra u zakazanom terminu da sudi. Prije toga je naveo da je tužilaštvo dostavilo "SKY" prepisku kao dokaz a koja se odnosi na djela iz ove optužnice i da to može takođe biti razlog za odlaganje. Međutim neki od advokata iz redova odbrane i optuženi su naveli da i ako nemaju uvid u taj materijal, da im to ne smeta i da ročište može da se održi.

Tokom odgađanja ovog ročišta mnogi od optuženih su negodovali, navodeći da su u pritvoru već dugo i bez presude, čime i9m se krše prava. Neki od njih su istakli da nisu ni odbranu svoju sudu predstavili.

Suđenje Mujoviću i grupi: "Službenici policije koji su hapsili optužene, sada su osumnjičeni da su dio kriminalne organizacije"

- Držite nas kao taoce. Advokate, sve odlažite, sve. Najbolje nas na trg povedite i strijeljajte..Sve odlažite, čekaćemo tri ipo godine pa da izađemo...-ćuli su se povici iz redova optuženih u slobodnom kazivanju koje nije ušlo u sudski zapisnki.

Jedan od optuženih je, nakon što je sudija pomenuo "SKY" koji je dostavilo tužilaštvo, pokazao svoju fotografiju za koju navodi da prikazuje njega kako je mučen od strane nadležnih. On je dodao da "to pošteno tužilaštvo nije predstavilo".

Nastavak ovog suđenja planiran je za sutra.

Navodi istrage:

Podsjećamo, ovom optužnicom su obuhvaćeni Radovan Mujović, Vasilije Rafailović,  Petar Lipovina, Mitar Marković, Filip Knežević, Žarko Pejaković, Lazar Nedović, Aleksandar Ćetković, Boško Pavlović, Jovan Mirković, Aleksandar Stevanović, Marko Zorić, Nikola Marić, Uroš Đurđevac, Filip Bešović, Goran Rakočević, Ivan Brnović, Nikola Drecun, Mošo Paović, Aleksandar Đurđevac, Uroš Vučinić, Davor Avdić i Nemanja Zurovac.

Istraga je navela da je pokretanjem ovog predmeta riješen veći broj krivičnih djela koji se povezuje sa organizovanim kriminalom.

Prema navodima istrage za ovu grupu se vezuje i  pokušaj ubistva boksera Dragana Radonjića na Cetinju 2017. godine, napad  na  ugostitelja Branka Rafailovića, napad na lokal  „Tani“ 2019. vlasnika Ranka Radulovića,  podmetanje požara na pet vozila Miloša Đuričkovića i Igora Vušurovića, podnijete su prijave protiv osoba koje su planirale ubistvo Marka Ljubiše Kana.

Prema navodima optužnice, Mujović je sa nepoznatim pripadnicima kriminalne organizacije naložio da 27. avgusta 2019. u Budvi ubiju Kana i druge osobe sa kojima je bio u društvu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 06:38