Tunel ispod zgrade Višeg suda (arhiva) / Foto: gov.me
23/11/2023 u 15:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Slučaj "Tunel": ODT sprema urgenciju, popis stvari iz depoa se još čeka

Početkom novembra, Milanović je kazao i da se još ne zna ko je naredio kopanje tunela ispod zgrade Višeg suda, te da je istraga i dalje u toku

Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo uputiće Višem sudu još jednu urgenciju kako bi se napravio konačni spisak stvari koje su nestale iz depoa tog suda.

Rukovodilac podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) Duško Milanović ranije je za RTCG kazao da su se predsjedniku Višeg suda Borisu Saviću obraćali u dva navrata, ali da povratnu informaciju dobili nijesu. Početkom novembra, Milanović je kazao i da se još ne zna ko je naredio kopanje tunela ispod zgrade Višeg suda, te da je istraga i dalje u toku.

Rukovodilac podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) Duško Milanović saopštio je da se još ne zna ko je naredio kopanje tunela ispod zgrade Višeg suda, te da je istraga i dalje u toku.

DETALJI ISTRAGE: Baćović saopštila Vuljaju ko je organizovao krađu u depou Višeg suda?

U podgoričkom Tužilaštvu su iznenađeni jer su dva i po mjeseca nakon otkrivanja tunela bez traženih informacija, a nezvanično je saopšteno da brzo očekuju reakciju.

Tunel koji povezuje depo Suda i stambenu zgradu otkriven je početkom septembra. Stan odakle je kopano do zgrade Višeg suda iznajmljen je dva mjeseca prije nego što je tunel otkriven.

Prokopan tunel između privatnog stana u stambenoj zgradi u Njegoševoj ulici do depoa u podgoričkom Višem sudu mogao je biti korišćen za bjekstvo nekog od zatvorenika ili za likvidacije, pretpostavljaju istražitelji. Stan odakle je kopano do zgrade Višeg suda iznajmljen je dva mjeseca prije nego što je tunel otkriven, i policija vjeruje da originalni vlasnik nije povezan sa ovim slučajem.

Slučaj "Tunel": Saslušano više svjedoka povodom obijanja depoa Višeg suda

Savić je 12. septembra, na konferenciji za medije, saopštio da iz depoa Višeg suda "gotovo ništa ne nedostaje". Mjesec dana kasnije, advokat Damir Lekić kazao je da ima informacije da su iz depoa Višeg suda nestala dva pištolja u predmetu protiv optuženih za planiranje ubistava Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

U dosadašnjoj istrazi otkriveno je da su u kopanju tunela učestvovali državljani Srbije Vladimir Erić, Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30).

Osnovni sud u Podgorici ranije je odredio pritvor do 30 dana ostalim osumnjičenima u slučaju "Tunel" Katarini Baćović, Marjanu Vuljaju, Ivici Piperoviću i Nikoli Milačiću.

Oni su uhapšeni po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva zbog sumnje da su dio kriminalne grupe koja je iskopala tunel.

Ministarstvo pravde Crne Gore zatražilo je 19. oktobra od Ministarstva pravde Kraljevine Švedske izručenje Erića (32), koji je uhapšen u Švedskoj i određen mu je ekstradicioni pritvor.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:14