/ Плав, Архива
26/11/2021 u 13:25 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Случај у Плаву: Дјевојчица признала да годину дана живи са ожењеним човјеком

Психолог и социјални радник разговорали са дјевојчицом, случај пријавила њена баба

Више државно тужилаштво у Бијелом Пољу је по пријави полиције у Плаву размотрило случај четрнаестогодишње дјевојчице коју је, како се сумња, старији Плављанин одвео код себе као другу жену.

Кривична пријава против Плављанина: Оженио се дјевојчицом

Случај је пријавила баба дјевојчице, а полиција је против Плављанина поднијела кривичну пријаву за дјело ванбрачна заједница са малољетним лицем.

Са дјевојчицом су разговарали психолог и социјални радник, а она им је потврдила да већ више од годину дана живи са тим човјеком.

– Након што је проучила случај, државни тужилац у ВДТ-у у Бијелом Пољу Љубинка Маџгаљ прослиједила је предмет Основном тужилаштву у Плаву како би се утврдила стварна надлежност у овом случају. За сада је све у надлежности основног тужиоца, а ако се утврди да има елемената из наше надлежности, ми ћемо правовремено реаговати и преузети случај – казао је за "Дан" портпарол Вишег државног тужилаштва у Бијелом Пољу Хасан Лукач.

Како смо незванично сазнали, урађен је и љекарски преглед дјевојчице и сада се чека какав ће став по овом питању заузети ВДТ.

Дкевојчица дуже од годину дана живи код осумњиченог Плављанина, а и сада се налази код њега. Када је дошла имала је свега 13 година, а недавно је напунила 14.

Јавност у Плаву је узнемирена због овог случаја о којем је полиција обавијештена тек прије 15 дана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 07:11