Marjan Vujačić / FOTO: Društvene mreže
10/11/2023 u 07:58 h
Željka Bojanić, Žama BojanićŽeljka Bojanić, Žama Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Srbija izručuje Vujačića: Robiju za ubistvo Cvetanovića nastavlja u crnogorskom zatvoru

Ovo ubistvo vodi se kao odmazda Luke Bojovića zbog likvidacije njegovog brata Nikole Bojovića

Podgoričanin Marjan Vujačić će iz Srbije  biti izručen Crnoj Gori, saznaje portal Dan.  On će, nakon što je Viši sud u Vranju odobrio zahtjev njegovih advokata, kaznu zatvora od 14 godina za ubistvo Jugoslava Cvetanovića nastaviti da služi u crnogorskom zatvoru. To je za portal Dan potvrdio advokat iz Beograda Ognjen Radić.

Vujačić je prema navodima istrage  povezan sa "škaljarskim" klanom.

- Usvaja se molba branilaca osuđenog Marjana Vujačića iz Podgorice, R.Crna Gora, advokata Borivoja Borovića i Ognjena Radića, obojice iz Beograda, za premještaj (transfer) osuđenog iz Republike Srbije u Republiku Crnu Goru radi izvršenja pravnosnažne presude Višeg suda u Vranju K.br.22/21 od 02.03.2022. godine koja je preinačena presudom Apelacionog suda u Nišu 18Kž1.br.304/2022 od 24.10.2022.- navodi se, između ostalog, u dokumentu u koji je portal  Dan imao uvid.

Pred podgoričkim Višim sudom zbog dva ubistva

Marjanu Vujačiću ponovo se sudi pred podgoričkim Višim sudom  za ubistva Veselina Kalezića i Mila Ilića, nakon što je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu podgoričkog Višeg suda. Ova fva ubistva izvršena su u Podgorici.

Vujačić je prvo bio  osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 20 godina zbog te dvije likvidacije, stvaranja kriminalne organizacije i nedozvoljenog držanja oružja.

Prvostepenu presudu izreklo je krivično vijeće kojim je predsjedavala sutkinja Vesna Pean, u martu 2022.

Podsjetimo, Milo Ilić ubijen je 30. aprila 2019. nakon što je u blizini Autobuske stanice u Podgorici izašao iz kladionice i krenuo ka svom automobilu. Kamere su tada snimile osobu sa kačketom, za koju se sumnja da je da usmrtio  Ilića sa 13 hitaca.

Veselin Kalezić ubijen je 19. novembra 2018. u podgoričkom naselju Stari aerodrom ispred kafića,,Level“. U njega je ispaljeno deset hitaca.

Kako je ranije pisao portal Dan, Vujačić će za ubistvo Cvetanovića umjesto 30, robijati 14 godina zatvora.

Ubistvo Cvetanovića: Vujačiću 14, umjesto 30 godina robije

Tako je odlučeno ranije, nakon što je Apelacioni sud u Nišu uvažio žalbu advokata Ognjena Radića i Borivoja Borovića, koja je uložena na  prvostepenu kaznu od 30 godina zatvora. Ona je preinačena presudom Apelacionog suda u Nišu na 14 godina.

To je jedinstvena kazna zatvora jer je osuđen i godinu zbog oružja, a 13 godina zbog ubistva. Njemu je tada  i preinačeno krivično djelo za koje je osuđen, kaznu izdržava za ubistvo a ne za teško ubistvo

Podsjećamo. Vujačić je uhapšen 12. juna 2019. godine u Novom Sadu zbog sumnje da je 2017. godine u Vranju sa više od 30 hitaca iz vatrenog oružja ubio Jugoslava Cvetanovića.

Ovo ubistvo vodi se kao odmazda Luke Bojovića zbog ubistva njegovog brata Nikole Bojovića koje je izvršeno u Beogradu.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 05:14