/ NEBOJšA MEDOJEVIć - FOTO: DAN
20/11/2023 u 10:17 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Odgođene završne riječi Medojeviću i grupi: "Ovdje može biti samo oslobađajuća presuda"

Današnje ročište je odloženo jer sud nije uspio da otvori pet mejlova koji su u spisima dokaza

Pred podgoričkim Višim sudom dana su odgođene završne riječi povodom suđenja Nebojši Medojeviću lideru Pokreta za promjene i za još 11 optuženih.  Advokat odbrane Dražen Medojević je nakon ročišta kazao u izjavi za medije da ovdje može biti samo oslobađajuća presuda. 

Današnje ročište je odloženo jer sud nije uspio da otvori pet mejlova koji su u spisima dokaza. Zatražena je i pomoć vještaka IT struke, a iz redova optuženih je ponuđeno da ako oni to imaju oštampano da će dostaviti Sudu. Sumnja se da su istekli odrđeni parametri i postavke u računarima, te da se zbog toga dokumenta ne mogu otvoriti. Sud je preuzeo sve moguće radnje kako bi pokušao da pristupi pomenutom materijalu.

Za odbranu ta dokumenta nisu sporna i nemaju niakkav prigovor na njih.

Sudija Nenad Vujanović je naveo da sve što je do suda će se preduzeti da se ovaj postupak zavrđi u što kraćem vremenu. On je to kazao nakon konstatacija iz redova optuženih da ovaj postupak traje sedam godina.

Sudija je kazao da će sud  naredno ročište održati 4. decembra. i ako zatreba ovo vijeće kojim on predsjedava radiće i prekovremeno.

Optuženi Medojević je upitao da li tužilaštvo može da povuče taj dokaz i da li je uopšte taj dokaz zbog kojeg se danas odgađa ročište relevantan.

Tužiteljka Tanja Čolan Deretić je kazala da je ona od juna 2022. preuzela ovaj predmet i da je zbog nje samo jednom odgađano i to kada je morala da prisustvuje na sjednici Tužolačkog savjeta a zbog njenog upućivanja na rad u SDT.

Medojević je u ovom slučaju optuženom za stvaranje kriminalne organizacije. Podsjećamo, ovaj sudski proces traje šest godina.  

Lider PzP-a Nebojša Medojević i biznismen iz BiH Momir Nikolić optuženi su da su tokom 2016. godine na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Pripadnici te organizacije, prema optužnici postali su direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar partije Željko Šćepanović, Gordan Konatar, v.d. glavne urednice programa TV Budva Iva Pavlović, član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Petar Drašković, Luka Radunović, Vladislav Bulatović, predsjednik mladih DNP-a Nikola Jovanović, Aleksandar Sekulić, i član Glavnog odbora PzP-a Mladen Jovanović

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 07:30