Nebojša Medojević / Foto: Željka Bojanić
28/12/2023 u 13:03 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Suđenje Medojeviću i grupi: Osuđen samo Konatar, odbijene optužbe za kriminalnu organizaciju

Prije iznošenja završnih riječi specijalna tuziteljka Tanja Čolan Deretić,na prethodnom ročištu, saopštila je da odustaje od krivičnog gonjenja za stvaranje kriminalne organizacije

Gordan Konatar jedini je osuđeni u predmetu  koji je vođen protiv Nebojše Medojevića i još 11 optuženi.

Konatar je osuđen na tri mjeseca zatvora, odnosno na uslovnu kaznu od godinu dana, za krivično djelo nedozvoljeno bankarsko poslovanje.

Podsjećamo,  prije iznošenja završnih riječi  specijalna tuziteljka Tanja Čolan Deretić na prethodnom ročištu saopštila je da odustaje od krivičnog gonjenja optuženih za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. To je jedino krivično djelo koje se ovom optužnicom Medojeviću stavljalo na teret.

Na osnovu toga sud je odbacio optužbe za stvaranje kriminalne organizacije i za članostvo u njoj. 

Sudija Nenad Vujanović je naglasio da mediji s posebnom pažnjom prenesu iz sudnice taj dio obrazloženja presude. Kako je naveo, s obzirom da je prethodno tužilaštvo odustalo od krivičnog gonjenja za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i članstvo u njoj, sud se na to ne može izjašnjavatti niti suditi za krivično djelo od kojeg je tužilaštvo odustalo.

Sudija  je naveo da nema dokaza da su počinjena krivična djela pranje novca, utaja poreza....

Optužnicom je, pored Medojevića, obuhvačen bio i Momir Nikolić, direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar partije Željko Šćepanović, Gordan Konatar, v.d. glavne urednice programa TV Budva Iva Pavlović, član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Petar Drašković, Luka Radunović, Vladislav Bulatović, predsjednik mladih DNP-a Nikola Jovanović, Aleksandar Sekulić, i član Glavnog odbora PzP-a Mladen Jovanović.

Podsjećamo, lider PzP-a Nebojša Medojević i biznismen iz BiH Momir Nikolić, bili su optuženi da su tokom 2016. godine na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 18:31