Veljko Belivuk i Marko Miljković / - FOTO: PRINTSKRIN
24/02/2023 u 16:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Svjedok optužio Belivuka i Miljkovića za dva ubistva u Crnoj Gori

Hrvatin je rekao i da su Belivuk i Miljković otišli u Crnu Goru gdje su ubili Damira Hodžića i Adisa Spahića, a oteli Mileta Radulovića, zvanog Kapetan sa čijeg telefona su namamili Lazara Vukićevića

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se terete za sedam ubistava, nošenje i držanje oružja, trgovinu drogom, otmicu i silovanje. Okrivljeni saradnik Bojan Hrvatin, koji se nagodio da za kaznu zatvora priča svoja saznanja o zločinima, nastavio je sa izlaganjem. Sudsko vijeće odbilo je predloge odbrane za ukidanje pritvora za više optuženih. 

Hrvatin  je u nastavku suđenja tvrdio da je Gorana Veličkovića ubio Miljković, kao i da je on za tu likvidaciju dobio 10.000 eura, a i ostali pripadnici koji su učestvovali u toj otmici i ubistva.

Uz to, Hrvatin je detaljno opisao otmicu i ubistvo Nikole Mitića koga su, kako je objasnio, pripadnici ove grupe zatekli da prati Belivuka i Miljkovića. Miljković je Mitića, naveo je Hrvatin, zaustavio, udario, dok su ga drugi pripadnici oteli i odveli u kuću u Ritopeku.

Hrvatin je rekao i da su Belivuk i Miljković otišli u Crnu Goru gdje su ubili Damira Hodžića i Adisa Spahića, a oteli Mileta Radulovića, zvanog Kapetan sa čijeg telefona su namamili Lazara Vukićevića.

Naveo je i da optuženi Marko Budimir nije htio da ubije svog kuma Zdravka Radojevića, zbog čega je to uradio Belivuk.

O ubistvu Aleksandra Gligorijevića, Hrvatin je rekao da je da su ga pripadnici grupe ubili jer su sumnjali da planira likvidaciju Belivuka.

Hrvatin tvrdi i da su za trgovinu marihuane "glavni" bili Miloš i Marko Budimir, dok su se Belivuk i Miljković bavili trgovinom kokaina.

Sudsko vijeće odbilo je predloge odbrane za ukidanje pritvora za više optuženih. Odbijeni su predlozi advokata Alekse Dunjića, Milovana Tadića, Alekse Stošića, Aleksandra Vučeljića, Nemanje Lakićevića.

Punomoćnica oštećene žene Gorana Veličkovića sudiji je rekla da Belivuku skrene pažnju, jer joj upućuje "neprijatne i uznemiravajuće poruke", nakon čega je sudija odredila pauzu.

Vođa organizovane kriminalne grupe Veljko Belivuk je, međutim, izašao za govornicu tvrdeći da nije prijetio punomoćnici oštećene žene Gorana Veličkovića, te da je riječ o "jeftinom publicitetu".

Punomoćnica Veličkovićeve je nakon toga predložila sudiji da pregleda video-snimke sa nadzornih kamera u sudnici i utvrdi šta joj je Belivuk pokazivao.

Suđenje se nastavlja 13. marta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 09:20