/ - Марио Милошевић- фото: Жана Бојанић
28/10/2021 u 14:55 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Свједок три пута мијењао исказ па након тога оптужио Милошевића за убиство: Завадили су се кавчани и шкаљарци

Ја сам ту да одговарам за све што сам урадио. Надам се да ће суд казнити и ово, давање ова три различита исказа, казао је Милошевић судском вијећу

Милорад Радуловић казао је данас пред подгоричким Вишим судом, у својству свједока,  да је препознао Марија Милошевића  као особу која је пуцала на покојног Радомира Ђуричковића. Он је у исказу навео да је возилом из којег је пуцано управљао Игор Машановић. Свједок Радуловић, који је навео да се налазио у возилу са Ђуричковићем у критичном моменту, ово је саопштио у свом трећем исказу поводом овог поступка. Суд га је упозорили на чињеницу да му се сва три исказа  разликују, два која је дао пред Вишим државним тужиоцем и овај данас пред судом. 

Подсјећамо, Радуловић је неко вријеме био недоступан суду, полиција га није могла наћи на адерси па је данас након што га је полиција пронашла, по налогу суда приведен како би свједочио. Свједочењем Радуловића настављено је суђење поводом убиства Радомира Ђуричковића. Овом оптужницом  обухваћени су Марио Милошевић, Игор Машановић и Вукан Вујачић.

Искази овог свједока разликују се, између осталог, у дјеловима препознавања и не препознавања ко је пуцао, јер је у првом исказу навео да није видио ко је пуцао. Такође разликују се његови искази и у дјелу у којем једном наводи да не познаје а другом да познаје Милошевића... Након што му је суд указао и на друге дјелове у којима се разликују искази које је дао, Радуловић је казао да у првом исказу пред ВДТ због " страха од Марија Милошевића и свих њих није хтио да прича оно што је данас пред судом рекао". 

Казао је да је тај страх настао јер је једне прилике у једном локалу био у друштву Милошевића који је, како је свједок навео, рекао тада да је за њим расписана потјерница.

- Помислио сам он има неку везу, како је ту када је расписана потјерница...сазнао сам да је тада осумњичен за отмицу....касније га неко вријеме није било...Ухапшен је у Албанији... то је близу.....Завадиле су се двије групе, кавчани и шкаљарци...ја нисам ни у једном клану....-казао је свједок између осталог у одоговру на питање судије Предрага Табаша да објасни зашто је дао другачије исказе.

Он је навео да је након прве пуцњаве, спорно возило из којег је пуцано,  пришло аутомобилу Ђуричковића и да је видио тада да је Машановић подигао фантомку и да се налазио на возачевом мјесту. Такође је навео и да је видио да је на сувозачевом мјесту био Милошевић за којег је навео да  је пуцао а да га је препознао јер је и он подигао фантомку.

На питање одбране окривљених ко му је дао број кривичног предмета, на основу чека је предао захтјев ВДТ-у да свједочи по други пут, да да други исказ,  он је објаснио да је отишао код адвоката Дамира Лекића који иначе у овом поступку представник оштећене породице. Како је казао Лекић му је саставио захтјев.

Он је на питање адвоката оптужених казао да га нико није звао из Основног тужилаштва како би дао исказ и био саслушан због кривичног дјела лажно свједочење.

Одбрана оптужених имала је приговор на исказ овог свједока, наводећи да је нертачан и нелогичан. Одбрана је навела  да свједок нема кредибилитет јер је особа која је више пута оптуживана за тешка кривична дјела, међу којима је и напад на полицајца, и да је око неких казни преговарао са тужилаштвом, за шта постоји евиденција. Такође, одбрана сматра да  исказ промјењен када су "пале" оптужбе да је Милошевић подстрекивао Вујачића и Машановића на убиство и то у контексту "јер  зашто да Марио Милошевић не буде оптужен". Тада је према ријечима одбране и оптужница претрпјела промјене, након чега је и потврђена. Такође, као  приговор наведено је и то што је, како добрана сумња, адвокат Лекић комуницирао са свједоком поводом давања другог исказа.

-Ја сам ту да одговарам за све што сам урадио. Надам се да ће суд казнити и ово, давање ова три различита исказа- казао је оптужени Милошевић судском вијећу којим у овом предмету пресједава судија Предраг Табаш.

Адвокати одбране су навели у приговору и да је животно нелогично да неко приђе особа које их могу препознати и да скине фантомку како би био препознат. 

Радуловић је у свом исказу данас навео да га је након дружења у "Коноби" покојни Ђуричковић кренуо пребацити до куће. Према његовим ријечима, када су ушли у возило, примјетили су паралелно друго ауто које им је привукло пажњу. Тада им је, према ријечима свједока, то возило два пута блицало. Након тога, тврди он,  кренула је пуцњава. 

- Ђуричковић је пао преко мене. Покушао сма да отворим варта али и он. Њега је тада ухватио грч  и нисам могао да му одмах помјерим руку. То возило нам је пришло на два метра. Када сам изашао, возило из ког је пуцано, кренуло је опет ка нама, тада сам стао и дигао руке у ваздух...-казао је свједок између осталог, док је описивао критичан догађај.

Милошевић, Машановић и Вујачић се терете да су умјешани у убиство Ђуричковића које се догодило 10.октобра 2016. и да су тада довели у опасност живот Милорада Радуловића. Милошевић је, према наводима оптужнице,  означен као директни извршилац убиства. Како је наведено оптужницом, окривљени  су за 2.100 еура купили возило „рено меган“ које је коришћено приликом убиства, конкретно да је оптужени Вујачић преузео возило 9. октобра 2016. у Подгорици. Даље се наводи да су  10. октобра у Цетињу пратили кретањег Ђуричковића, сачекали га да уђе у возило у Улици IV пролетерске у близини локала „Коноба“.

-У том тренутку окривљени Милошевић је испалио два пројектила у правцу Ђуричковића, код кога је дан касније наступила смрт усљед задобијених рана-наводи се у оптужници.

Они су, како се даље наводи,  побјегли сеоским путем и запалили возило у којем су оставили и аутоматску пушку из које је пуцано.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 13:50