УБИСТВО ЂУРИЧКОВИЋА - ФОТО: НОВОСТИ.РС
14/10/2021 u 14:19 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ликвидација Ђуричковића: Отац и сестра оптуженог одбили да свједоче, "Игор нема везе са убиством"

Милошевић, Машановић и Вујачић се терете да су умјешани у убиство Ђуричковића које се догодило 10.октобра 2016. и да су тада довели у опасност живот Милорада Радуловића

У Подгоричком Вишем суду саслушањем свједока настављено је суђење поводом убиства Радомира Ђуричковића. Машановић Борис и Ања, отац и сестра оптуженог Игора Машановића, искористили су законско право и одбили су да свједоче у овом поступку.

Суд је подсјетио на исказ Ање Машановић који је дат пред тужилаштвом у којем је она навела да  је убијеђена да Игор Машановић нема никакве везе са убиством Ђуричковића.

Подсјећамо, овом оптужницом  обухваћени су Марио Милошевић, Игор Машановић и Вукан Вујачић.

Судија Предраг Табаш саопштио је да се понавља наредба за принудно довођење свједока Милована Радуловића, којег службеници Цетињске полиције опет нису пронашли на адреси.

Милошевић, Машановић и Вујачић се терете да су умјешани у убиство Ђуричковића које се догодило 10.октобра 2016. и да су тада довели у опасност живот Милорада Радуловића.

Милошевић је, према наводима оптужнице,  означен као директни извршилац убиства.

Кака је наведено оптужницом, окривљени  су за 2.100 еура купили возило „рено меган“ које је коришћено приликом убиства, конкретно да је оптужени Вујачић преузео возило 9. октобра 2016. у Подгорици.

Даље се наводи да су  10. октобра у Цетињу пратили кретањег Ђуричковића, сачекали га да уђе у возило у Улици IV пролетерске у близини локала „Коноба“.

-У том тренутку окривљени Милошевић је испалио два пројектила у правцу Ђуричковића, код кога је дан касније наступила смрт усљед задобијених рана-наводи се у оптужници.

Они су, како се даље наводи,  побјегли сеоским путем и запалили возило у којем су оставили и аутоматску пушку из које је пуцано.

Жељка Бојанић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 10:00