/ FOTO: ŽELJKO ŠAPURIĆ
10/10/2023 u 11:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tužilaštvo: Beba preminula usljed sindroma neočekivane iznenadne smrti

Nakon svestrane analize svih prikupljenih obavještenja i podataka, te nalaza o obdukciji tijela bebe, tužilaštvo će eventualno preduzeti i druge radnje ukoliko se za iste ukaže potreba, nakon čega će biti donijeta odluka u predmetu

U predmetu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, koji je formiran povodom smrti bebe u Opštoj bolnici u Nikšiću, po naredbi ovog tužilaštva izvršena je obdukcija tijela bebe i obdukcioni zapisnik je dostavljen tužilaštvu.

- Iz zapisnika proizilazi da je na osnovu obdukcionog nalaza, dopunskih analiza, podataka iz pripadajuće medicinske dokumentacije, patološko – histološke, te mikrobiološke i toksikološke analize, zaključeno da je uzrok smrti kod bebe sindrom iznenadne neočekivane smrti- saopštila je portparola i viša državna tužiteljka Lepa Medenica.

Nakon svestrane analize svih prikupljenih obavještenja i podataka, te nalaza o obdukciji tijela bebe, tužilaštvo će eventualno preduzeti i druge radnje ukoliko se za iste ukaže potreba, nakon čega će biti donijeta odluka u predmetu.

Kako je danas saopšteno iz Uprave policije, u krugu JZU Opšta bolnica Nikšić se 26. septembra održalo nenajavljeno javno okupljanje građana u znak protesta zbog smrti bebe koja je preminula u ovoj ustanovi dan ranije.

- Okupljanje je organizovano putem društvenih mreža, te se u krugu bolnice pomenutog dana okupilo oko 200 građana. Ispred ulaza u Infektivno odjeljenje bolnice, prilikom obraćanja direktorice JZU Opšta bolnica Nikšić Dušanke Perović- Milatović, došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane pojedinih lica iz okupljene grupe građana, koja su pokušala fizički da napadnu direktoricu i da nasilno uđu u prostorije odjeljenja. U ovim namjerama lica su spriječena pravovremenom reakcijom policijskih službenika Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, koji su formirali kordon ispred okupljenih građana i na taj način spriječili fizički napad na direktoricu i nasilan ulazak u prostorije pomenutog odjeljenja- rečeno je iz policije.

Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti i mjere po nalogu nadležnog tužioca u Nikšiću koji je obaviješten o događaju, policijski službenici su prikupili potrebna obavještenja i identifikovali lica koja su pokušala fizički da napadnu direktoricu i da nasilno uđu u prostorije bolnice, o čemu su povratno upoznali postupajućeg državnog tužioca koji se izjasnio da u radnjama identifikovanih lica nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

- Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su identifikovali ukupno osam lica koja su narušila javni red i mir. Od toga broja, pet lica - V.K. (32), M.M. (47), V.R. (31), P.T. (41) i M.T. (32), će biti procesuirano zbog izvršenih prekršaja grubo vrijeđanje i naročito drsko, bestidno ili uvrjedljivo ponašanje iz člana 7 stav 2, prijetnja napadom na život ili tijelo iz člana 8 i ometanje i omalovažavanje policijskih službenika iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru. Tri lica će biti prekršajno procesuirana zbog izvršenog prekršaja nepristojno ponašanje iz člana 5 Zakona o javnom redu i miru – D.A. (55), M.J (35) i V.N. (35). Napominjemo da članovi porodice preminule bebe nijesu prekršajno sankcionisani, niti su učestvovali u narušavanju javnog reda i mira tokom održavanja javnog okupljanja- navedeno je iz policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 20:57