Slavica Šćekić / - FOTO: ŽELJKA BOJANIć, PORTAL DAN
11/06/2024 u 17:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Tužilaštvo saslušalo Slavicu Šćekić povodom izjave o ubistvu Duška Jovanovića

Sestra ubijenog policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića, Slavica Šćekić saslušana je u Višem državnom tužilaštvu nakon izjave da je na stolu njenog pokojnog brata vidjela dokument koji govori o učešću Vuka Vulevića u ubistvu Duška Jovanovića.

Šćekić je u izjavi za Portal RTCG potvrdila da je dobila poziv od Višeg državnog tužilaštva i da je dala izjave povodom njenih navoda o ubistu Jovanovića. 

- Ja sam tokom gostovanja u emisiji "Referat" rekla da sam na stolu mog brata vidjela policijski dokument gdje je bilo navedeno da je Vuk Vulević pucao sa zadnjeg sjedišta, naslonivši desnu ruku na rame Muše Osmanagića, koji je sjedio na mjestu suvozača, da mu ruka ne zadrhti i tako je pucao i ubio Duška Jovanovića - navodi Šćekić.

Ona je navela da je njen pokojni brat otkrio ko je ubio Duška Jovanovića i da nije isključeno da ga je to koštalo života. 

Ističe da je nakon svirepog ubistva, u njegovoj sobi pronašla zapisnik i izvještaj sa imenom ubice.

- Odmah nakon ubistva moga brata, došla su dva policajca, odnosno inspektora, tobože da vide kako je porodica ubijenog njihovog kolege. I dok su oni tako sjedjeli sa nama u dnevnom boravku, treći je uskakao kroz prozor. Da li je on tada uzeo te izvještaje ili šta se desilo nakon toga, ne znamo. Uglavnom, tih izvještaja na stolu moga brata nema - ističe Šćekić.

Ubistvo Duška Jovanovića: Tužiteljka pozvala Abazovića da saopšti saznanja o umiješanosti Lazovića

Šćekić je rekla da je sve ponovila u tužilaštvu.

- Sve što sam kazala navela sam pred tužiteljkom Dankon Ivanović Đerić. Smatram da istražni organi treba da urade sve kako bi došli do istine o ubistvu Jovanovića ali i o ubistvu mog brata Slavoljuba Šćekića -  istakla je Šćekić.

Podsjetimo, Jovanović je ubijen krajem maja 2004. godine, ali do danas se ne zna ko su nalogodavci i organizatori. Za saizvršilaštvo je osuđen Damir Mandić. Kao mogući učesnik pominjan je i Beranac Vuk Vulević ali nikada ništa nije sudski dokazano i nijesu nađeni dokazi koji bi upućivali u njegovu umiješanost. Prošle godine je tužilaštvo otvorilo postupak za ubistvo Jovanovića, a međunarodne organizacije za medijske slobode traže da taj zločin bude sasvim rasvijetljen. 

Policijski funkcioner Slavoljub Šćekić ubijen je krajem avgusta 2005. godine, ali suđenje u tom postupku je sada maltene na početku. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:47