Ilustracija / Shutterstock
21/10/2024 u 13:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

U Ulcinju uhapšene tri osobe zbog ulične prodaje narkotika

Pripadnici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, uhapsili su tri osobe zbog zloupotrebe narkotika, odnosno ulične prodaje droga, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

- Pripadnici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, izvršili su pretres stana i drguih prostorija koje koristi lice E.R. (29) iz Berana, privremeno nastanjen u Ulcinju, u naselju Donji Štoj - navode iz policije.

Kako su saopštili, policija je pretresom kod ovog lica pronašla dva manja PVC pakovanja sa marihuanom i dva manja PVC pakovanja sa kokainom ukupne mase 10,2 grama i vagu za precizno mjerenje.

- Osim toga, prilikom pomenutog pretresa ulcinjska policija je u predmetnom objektu zatekla i lice M.V. (21) iz Andrijevice, privremeno takođe nastanjen u Ulcinju. Kod njega je tom prilikom pronađeno manje pakovanje sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga LSD, kao i tri pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne mase 46,8 grama - saopštili su iz UP.

Policija je, sprovodeći dalje aktivnosti iz svoje nadležnosti, došla do sumnje da se pomenuta dva lica – E.R. i M.V. bave uličnom prodajom narkotika, te je sa sveukupnim događajem upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem su nalogu E.R. i M.V. lišeni slobode zbog sumnje da su izvršili krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

- Takođe, u objektu pretresanja ovom je prilikom zatečen i M.U. (33) iz Republike Srbije sa privremenim boravkom u Ulcinju. Kod njega je tom prilikom policija pronašla i oduzela pet manjih PVC pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je  marihuana, mase 9,3 grama, kao i pakovanje sa sadržajem bijele praškaste materije, ukupne mase 32,3 grama, a za koju će se vještačenjem utvrditi da li je riječ o opojnoj drogi - navode iz UP.

Zaplijena više od 15 tona kokaina: Advokati pred njujorškim sudom osporavaju SKY u postupku protiv Gogića

Kako su istakli, u odnosu na ovo lice postupajući tužilac se izjasnio da se u radnjama istog ne stiču elementi krivičnog djela, te je policija protiv njega podnijela prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga i on je lišen slobode.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. oktobar 2024 13:36