Привођење Блажа Јованића / - фото: Иван Петровић ИПЕ
09/05/2022 u 10:08 h
Željka Bojanić, Žana Bojanić, Biljana BrašnjoŽeljka Bojanić, Žana Bojanić, Biljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) ВЕЛИКА АКЦИЈА ШИРОМ ЦРНЕ ГОРЕ: Ухапшен предсједник Привредног суда, приведена и супруга бившег команданта САЈ-а

Према незваничним информацијама полиција је привела и неке од стечајних управника. Међу њима је, како сазнаје Портал Дан, и Сања Љешковић, супруга бившег команданта Специјалне антитерористичке јединице

Предсједник Привредног суда Блажо Јованић ухапшен је у акцији полицје коју су извели припадници  Специјалног полицијског одјељења, потврђено је за портал дан од више извора блсиких истрази. Јованић је ухапшен због сумње да је злоупотребом службеног положаја  оштетио државу за више милионски износ. Током данашње акције слободе су лишени, према незваничним информација, стечајни управници Саша Зејак и Радован Радиновић, власници фирми за приватна обезбјеђења Павић Глобаревић и Дарко Перовић, адвокатица Снежана Јовић.

Саговорници ТВ додају да се за једном особом интензивно трага.

Како портал Дан сазнаје, акција се спроводи у више градова, хапшења се одвијају и у Никшићу и у Будви. Незванично, наводно је приведенo више  службеника судa,  стечајних управника.

У Никшићу је ухапшена стечајни судија Сања Љешковић у оквиру акције Специјалног тужилаштва која је јутрос спроведена у Привредном суду. Она је стечајни судија у грађевинској фирми Mall group, сазнаје Портал Дан.

Како сазнајемо, она је супруга бившег команданта Специјалне антитерористичке јединице Радосава Раша Љешковића.

image

Фото: Портал Дан, полиција блокирала улицу код суда

- Фото: Портал Дан, полиција блокирала улицу код суда

Према незваничним информацијама полиција је привела и неке од стечајних управника. Провјеравају се судски процеси који су за истрагу сумњиви и на основу којих је могло доћи до злоупотребе службеног положаја.

Акција је кренула у раним јутарњим часовима. Извршен је и рпетрес просторија које Јованић користи. Улица код суда је блокирана и на лице мјеста је више службеника полиције.

Инспектори и даље врше рпетрес у просторијама Привредног суда. Контролише се и изузима сумњива документација.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 19:43