Sa mjesta događaja / - FOTO: DRAGAN STOJANOVIć, DAN
27/02/2024 u 14:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UP: Uhapšen osumničeni za ubistvo Mustafe, pronađena automatska puška

Osumnjičeni je spriječen u bjekstvu, a policija ga je uhapsila dok je vozio električni trotinet, a na glavi je imao kacigu

Kao što je javnost već upoznata, a u cilju daljeg transparentnog informisanja, jutros je u Makedonskom naselju u Baru od strane nepoznatog izvršioca upotrebom vatrenog oružja lišen života E.M. (29) koji se u evidencijama Uprave policije vodi kao član jedne organizovane kriminalne grupe, kazao je v.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazara Šćepanovića povodom rasvjetljavanja ubistva koje se jutros dogodilo u Baru.

- Po prijavi događaja, odmah je uspostavljena opsežna blokada grada, preduzete su potražne operativno-taktičke i tehničke mjere i radnje u cilju identifikacije, lociranja i lišenja slobode izvršioca krivičnog djela ili više njih - kazao je Šćepanović.

Kako se navodi, tokom sprovođenja blokade grada i preduzetih potražnih mjera i radnji i pretrage terena, u izuzetno kratkom roku, a na osnovu opisa izvršioca krivičnog djela, efikasne reakcije službenika Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ i djelotvorne i blagovremene postavke službe, spriječen je u bjekstvu osumnjičeni D.I. (27) i lišen slobode.

- Tom prilikom on je upravljao električnim trotinetom, a na glavi nosio kacigu. Pretragom terena u prvcu bjekstva D.I. policija je pronašla crnu putnu torbu u kojoj je pronađeno vatreno oružje – automatska puška.

Sumnja se da je D.I. upotrebom automatske puške koja je pronađena u neposredoj blizini njegovog lociranja, lišio života E.M. na način što je iz iste ispalio više projektila usljed kojeg dejstva je nastupila smrt E.M. na licu mjesta - kazao je Šćepanović.

Ko je Edmond Mustafa

Ističe da se D.I. na teret stavlja krivično djelo ubistvo i krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Prema operativnim i obavještajnim podacima kojima Uprava policije raspolaže oba lica su pripadnici jedne kriminalne grupe koja djeluje na crnogorskom primorju.

- Osim toga, D.I. se već potražuje na međunarodnom nivou – za njim je raspisana međunarodna potjernica od strane jedne države sa kojom pravosudni organi Crne Gore nemaju potpisan ugovor o ekstradiciji - navodi se u saopštenju v.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:04