Ilustracija / - URA
29/08/2024 u 21:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

URA: Spajićeva vlada priznala da je ugrozila unutrašnju i nacionalnu bezbjednost

Spajićeva vlada je odbila početkom godine da Turskoj izruči Binali Čamgoza uprkos upozorenjima koja su mjesecima stizala od Abazovića i Adžića, ali i brojnih drugih ljudi iz sektora bezbjednosti i nevladinog sektora. Time su ugrozili unutrašnju i nacionalnu bezbjednost Crne Gore, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

- Time su ugrozili unutrašnju i nacionalnu bezbjednost Crne Gore jer je Čamgoz lice koji je optuženo za više teških krivičnih djela, među kojima su ubistva, otmice i iznude. Pored toga, Spajićeva Vlada se oglušila o odluke sudova koji su cijenili da postoje svi uslovi da traženo lice bude izručeno Turskoj - saopštili su iz URA.

Iz URA su istakli da je naknadnom pameću Spajićeva vlada samo potvrdila sve ono što su Dritan Abazović i Filip Adžić govorili, kao i to da se radi o visoko koruptivnom poslu koji je odrađen na štetu unutrašnje i nacionalne bezbjednosti Crne Gore, ali i narušavanju međudržavnih odnosa sa Turskom.

- Ovo je još jedan u nizu poteza koji predstavlja diletantizam ove Vlade i do sad neviđeno urušavanje institucija za koje neko osim političke, mora snositi i krivičnu odgovornost - poručuju iz URA.

Božović: Čamgoz izručen, bio je bezbjednosna prijetnja

Oni su zaključili da je nakon svakodnevnih afera, bahatosti i neozbiljnosti, Vlada Milojka Spajića pokrenula i rubriku "naknadna pamet" kojim je konačno priznala da ne zna šta radi, niti kakve štetne odluke donosi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:17