Jelena Perović / - FOTO: Ž.BOJANIć
19/04/2024 u 23:50 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Perović puštena da se brani sa slobode

Direktorica Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je kod istražnog sudije podgoričkog Višeg suda. Nakon toga je puštena da se brani sa slobode.

Kao što je portal Dan izvještavao, Perović je juče saslušana kod specijalnog državnog tužioca koji joj je tada odredio tužilačko zadržavanje do 72 sata.


(Zabranjeno preuzimanje snimka bez saglasnosti redakcije)

Nju SDT tereti za izvršenje krivičnog djela zloupotreba službenog položaja.

- Ono što joj stavljaju na teret su donošenje rešenja o naknadama, zaradama koje je imao savjet ASK i donošenje rešenja o varijabili za zaposlene i Agenciji- kazao je između ostalog  juče u izjavi za medije  advokat Nikola Martinović.

(VIDEO) Martinović: Perović negirala optužbe, određeno joj tužilačko zadržavanje

On je tada naveo  da je prisustvovao saslušanju u kojem SDT pokušava da vodi upravni postupak o tome da li su rešenja koja je donosila Jelena Perović zakonita ili ne.

Podsjećamo, Perović nadležni organi sumnjiče za produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Ona je  uhapšena na radnom mjestu.

- Nakon pretresanja kancelarije i službenog vozila, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva službenici Specijalnog policijskog odjeljenja su lišili slobode J.P, direktoricu Agencije za sprječavanje korupcije, zbog osnova sumnje da je, tokom prošle i do aprila ove godine, učinila produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja - saopštio je ranije državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 07:49