Marko Kovačević / FOTO. Željko Šapurić
27/09/2024 u 08:06 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Više tužilaštvo traži ukidanje imuniteta Marku Kovačeviću

Više državno tužilaštvo u Podgorici tražilo je od Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore da ukine imunitet poslaniku Nove srpske demokratije (NSD) i gradonačelniku Nikšića Marku Kovačeviću, potvrdila je za portal Dan Viša državna tužiteljka Lepa Medenica.

Kao razlog za ovaj zahtjev je to što je protiv Kovačevića  formiralo predmet zbog krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

(VIDEO) Kovačević opet pominjao Turke, Nikolić: Da se utvrdi da li prijeti, ili ponovo "namješta sat"

Podsjećamo, Kovačević je 13. juna, na obilježavanju 166 godina od bitke na Grahovcu, izjavio "da će se sa onima koji neće da budu braća, nego hoće “a liče na Turke” ubuduće “postupati kao prema Turcima”.

VDT formiralo predmet zbog Kovačevićeve izjave

-- Dana 31. jula 2024. godine na zapisniku o saslušanju osumnjičenog Marka Kovačevića na okolnosti označenog krivičnog djela, imenovani je ovog tužioca obavijestio da kao poslanik u Skupštini Crne Gore uživa imunitet, te s tim u vezi državnom tužiocu predočio poslaničku legitimaciju broj 82, sa rokom važenja od 15. aprila 2024. godine, te ukazao da se u konkretnom poziva na poslanički imunitet. S tim u vezi, a shodno članu 18 Zakonika o krivičnom postupku, te članu 247 stav 1 i 4 Zakonika o krivičnom postupku, obraćam vam se kao nadležnom organu, kako biste dali odobrenje za krivično gonjenje Marka Kovačevića - navodi se u dopisu Višeg tužilaštva, saopšteno je za portal Dan.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 08:13