Ministzarstvo pravde
12/10/2023 u 14:15 h
Marija PalibrkMarija Palibrk
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlada usvojila informaciju Ministarstva pravde: Izgradnja Palate pravde javni interes države

Prethodno su, 26. septembra Ministarstvo pravde i Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge(UNOPS), nakon pribavljene saglasnosti Vlade Crne Gore, potpisali Memorandum o razumijevanju kojim je predviđena saradnja na unapređenju stanja u infrastrukturi u pravosuđu Crne Gore

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o potrebi regulisanja imovinsko pravnih odnosa između države Crne Gore i Glavnog grada Podgorice - vraćanja prava raspolaganja na katastarskim parcelama zbog ostvarivanja javnog interesa. Navedenu informaciju Vladi je dostavilo Ministarstvo pravde u cilju realizacije projekta izgradnje objekata  za potrebe pravosudnih organa u Podgorici, takozvane Palate pravde. Objekat će biti izgrarđen u naselju Stari aerodrom. Poslednja zgrada u pravosuđu građena je 80- ih godina.

Navedenim rješenjem se stvara prostor za trajno rješavanje pitanja prostornih kapaciteta pravosudnih organa u Podgorici, odnosno izgradnja Osnovnog suda u Podgorici, Višeg suda u Podgorici, Upravnog suda Crne Gore, Privrednog suda Crne Gore, kao i posebnog objekta za potrebe Vrhovnog državnog tužilaštva, Specijalnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja, Višeg tužilaštva u Podgorici, Osnovnog tužilaštva u Podgorici,Tužilačkog savjeta i Sekretarijata Tužilačkog savjeta.

Prethodno su, 26. septembra Ministarstvo pravde i Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge(UNOPS), nakon pribavljene saglasnosti Vlade Crne Gore, potpisali Memorandum o razumijevanju kojim je predviđena saradnja na unapređenju stanja u infrastrukturi u pravosuđu Crne Gore kao i podrška u pronalaženju i realizaciji prilika za finansiranje uključujući i izgradnju Kompleksa pravosuđa u Podgorici.

Takođe, ministar pravde Marko Kovač je organizovao i sastanak sa predstavnicima Glavnog grada Podgorice, Ministarstva finansija i Uprave za katastar i državnu imovinu na kome je postignuta načelna saglasnost po ovom pitanju i dogovoreni dalji koraci u cilju realizacije ovog veoma važnog projekta za sve zaposlene u pravosuđu kao i sve građane Crne Gore, a posebno stanovnike Podgorice.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:48