/ - POLICIJA ILUSTRACIJA FOTO: ž.B.
10/06/2024 u 14:44 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zurovcu za tri mjeseca oduzeli tri automobila: "Policija vrši pritisak i crta mi metu"

Nemanja Zurovac, koji je u evidenciji policije označen kao bezbjednosno interesantno lice, obratio se redakciji portala Dan tvrdeći da mu policija "crta metu".

Zurovac je u razgovoru naveo da mu je prije par dana policija oduzela treći automobil koji je koristio za prevoz.

On tvrdi da zbog toga danas nije mogao da dođe u podgorički Viši sud i prisustvuje suđenju u kojem je jedan od optuženih. Zbog toga je sud izdao nalog za njegovo prinudno dovođenje na naredno ročište.

Za portal Dan je pojasnio da je jutros bio u CB Herceg Novi, gdje se obratio nadležnima, objasnio im svoju situaciju i predočio da mu treba prevoz do suda. Dodaje da su mu oni na to rekli da ne mogu to da urade bez naloga.

- Policija, očigledno pojedinci u njoj, mi "crtaju metu" i vrše pritisak na mene. Učestalim oduzimanjem vozila ograničavaju moje kretanje i ugrožavaju mi bezbjednost. Ostvaljaju me konstantno da idem pješke - tvrdi Zurovac.

Podsjećamo, pred podgoričkim Višim sudom vodi se postupak protiv grupe koja je u evidenciji policije označena kao dio škaljarskog klana, a koja je optužena između ostalog i za planiranje napada na Zurovca.

Suđenje Mrvaljeviću i grupi: Suočavanje sa svjedokom saradnikom zatvoreno za javnost

Zurovac precizira  da su mu prva dva vozila oduzeta od strane policije zmeđu 3.i 4. aprila  2024. Jedan na Cetinju 03.04.2024., a drugi u Nikšiću 04.04.2024.

Dok "škaljarci" pripremaju zasjede, "kavčanima" oduzimaju vozila

Zatim dodaje da mu je  treće vozilo, koje je uzeo na korišćenje, jer su mu dva prethodna oduzeta, takođe oduzeto prije par dana. Ovaj automobil je blindiran.

- Sada, kada su mi oduzeli treće vozilo, zaustavio me policajac dok sam se kretao kroz Kotor. Sve je bilo regularno. Službenik policije je rekao da bi me, da se on pita, pustio ali da ne daju nadređeni. Kao razlog za oduzimanje vozila naveo je to što nemam ovlašćenje za isto. Naglašavam da su me prošle sedmice zvali iz CB Nikšić da lično dođem i preuzmem vozilo, koje takođe nije u mom vlasništvu a koje sam vozio - pojašnjava Zurovac i navodi da u saobraćaju ima i drugih lica koja voze automobile za koja nemaju ovlašćenje, nisu u njihovom vlasništvu, pa im se isti ne oduzimaju.

Na uvid nam je dostavio i mejl kojim se povodom situacije kada su mu prva dva vozila oduzeta obratio nadležnima, između ostalog Upravi policije, Ministarstvu unutrašnjih poslova, Ombudsmanu...

- Ni do danas nisam dobio odgovor od njih - kazao je Zurovac.

Redakcija portala Dan obratila se nadležnima putem mejla povodom ovih tvrdnji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:51