Дритан Абазовић / Дритан Абазовић
01/05/2021 u 11:00 h
Жана БојанићЖана Бојанић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МУП Србије тврди да их Абазовић напада без разлога, јер нису обавијештени дa Црна Гора тражи Ковачевића

Да је Црна Гора издала међународну потјерницу за Ковачевићем, Србија би посредством јединственог система обавјештавања у мрежи Интерпола то без сумње знала, пише у саопштењу
Поводом изјаве потпредсједника Владе Црне Горе Дритана Абазовића да се бивши директор црногорске Управе за некретнине Драган Ковачевић, за којим трага црногорска полиција, налази у Србији, из тамошњег МУП-а је саопштено да Абазовић располаже лошим информацијама.
– Господин Абазовић је однедавно почео да се бави безбједносним питањима у Црној Гори и зато вјерујемо да је његова изјава, којом без доказа и без повода напада Србију и њене безбједносне структуре да не траже Драгана Ковачевића, црногорског држављанина и бившег директора Управе за некретнине Црне Горе, посљедица неискуства и лоших информација – саопштили су из МУП-а Србије.
Истичу да Црна Гора није ни званично ни незванично обавијестила Србију да потражује Ковачевића.
– Србија је члан Интерпола и увидом у систем Интерпола није пронађена потјерницу Црне Горе за Ковачевићем. Да је Црна Гора издала међународну потјерницу за Ковачевићем, Србија би посредством јединственог система обавјештавања у мрежи Интерпола то без сумње знала. Ако Црна Гора жели да провјери да ли је Ковачевић на територији Србије, потребно је само да нам пошаље замолницу и ми ћемо имати основ да извршимо одговарајуће провјере. Позивамо Абазовића и све друге политичаре да се уздрже од напада на МУП Србије и да поштују рад и упорност свих припадника МУП-а у борби против организованог криминала – пише у саопштењу.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 09:52