/ фото: ИВАН ПЕТРОВИЋ
20/06/2022 u 11:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Учинићемо све да олакшамо кризу, грађани да штеде струју, гориво...

Није ово апел да промијене навике, али једноставно све на свијету чека тешка година, и она неће заобићи ни Црну Гору, поручио је премијер

Црногорски премијер Дритан Абазовић казао је да ће Влада Црне Горе учинити све како би грађанима омогућили да лакше поднесу кризу усљед раста цијена хране и горива.

Он је на прес конференцији након састанка с финском премијерком Саном Марин рекао да Влада чини све што је у њеној моћи кад је ријеч о цијенама горива, наводећи да је њихова највећа брига шта ће донијети предстојећа јесен кад је ријеч о храни и енергентима.

Наводи и да Влада Црне Горе не може зауставити рат у Украјини, пише портал РТЦГ.

- Не само да ћемо имати кризу енергената, већ и кризу хране. И озбиљне земље озбиљно размишљају о томе. Предузећемо све мјере, и сад их преузимамо- рекао је Абазовић, уз подсјећање да су већ имали иницијативу за акцизну политику.

На грађане је апеловао да буду одговорни, те да штеде струју, гориво.

- Није ово апел да промијене навике, али једноставно све на свијету чека тешка година, и она неће заобићи ни Црну Гору- поручио је премијер, уз увјерење да ћемо и ту ту ситуацију превазићи.

Кад је ријеч о наводном запошљавању у ЦЕДИС-у, Абазовић је рекао да би требало санкционисати понашање у којој државне компаније користимо као партијске бастионе за запошљавање.

истакао да очекује да се то питање брзо заврши.

Абазовић је најавио да ће Влада на првој сједници укинути уредбу о додјели станова функционерима. Поручио је да ће уредба бити укинута како не би било дилеме да ће бити настављена пракса од раније.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:41