Dritan Abazović / - FOTO: VLADA CG
17/10/2024 u 20:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Abazović: Ako ova Vlada potraje, DPS će dobiti sledeće izbore

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da garantuje da će, ako ova Vlada potraje, Demokratska partija socijalista dobiti sljedeće izbore.

On je, gostujući na TV Vijesti rekao da nije za to da se vrati DPS.

- Dokazani sam borac protiv DPS-a, ali mi je ovakva mantra neprihvatljiva – sklanjanje odgovornosti sa onoga što oni rade. PES i DPS nemaju nikakvu razliku, DPS i DF i nemaju nikavu razliku - dodao je Abazović.

On je podsjetio da Vlada broji 33 člana.

- Imate potpredsjednika Vlade koji kaže da je Kosovo južna srpska pokrajina. Drugi kaže da je DF priznao nezavisno Kosovo. Ovo nikad nije bivalo od kada je Crne Gore. Ovakvih kakvi sjede u Vladi nikad bivalo nije, ni kad je bio DPS - kazao je Abazović.

Što se tiče formiranja vlasti u Podgorici –  on ne isključuje pregovore sa PES-om, DF-om i Demokratama.

- Naša koalicija je bila jasna i precizna – rekli smo da ćemo se boriti protiv populizma, nacionalizma i kriminala. Jedina smo lista koja je dala konkretan program za razvoj Podgorice i koja je insistirala na gradonačelniku zato što tvrdimo da je superioran kandidat u odnosu na ostale. Ko želi staro i kontinuitet istog, srećno mu bilo - rekao je Abazović.

Istakao je da je zadovoljan ulogom predsjednika Jakova Milatovića u izbornom procesu.

Ako nosilac liste koalicije PES-Demokrate Saša Mujović ima većinu za izglasavanje za gradonačelnika Podgorice, kako je kazao, “srećno im bilo.

- A ako nema neka saslušaju šta mi imamo da predložimo - dodao je lider GP URA.

Naglasio je da je Luka Rakčević ubjedljivo najbolji kandidat koji je izašao pred građane.

- Ako se DF drži principa, neka daju Nerminu Abdiću da bude gradonačelnik, mi nećemo u tome učestvovati i idemo u opoziciju. Je li on dobio najviše? DF isključuje ko je dobio najviše, već govori ko je dobio najviše od neke grupacije za koju oni misle da treba da ima gradonačelnika. Što ne daju Nikoli Jovanoviću da bude gradonačelnika u Budvi - pitao je Abazović.

Upitan da li je, ako DPS podrži Rakčevića za gradonačelnika, to opcija za njih, lider URA je odgovorio da se DPS-a ne boji.

- Da 43. Vlade nije bilo nikad se ne bi otvorio Skaj. Bojim se sporosti insitucija, nedostatka njihovog kapaciteta. Ljudi koji personifikuju stari DPS se ne bojim. Lično mislim da je katarstrofa za novi DPS je što ne žele da naprave otklon od onog što je bilo ranije - naveo je.

O Abdiću ima lijepo mišljenje.

- I nikad ga ne bih stavio u bilo koji rang sa Milom Đukanovićem. Koliko ga poznajem, misli svojom glavom, ali još nisam upoznao funkcionera DPS-a kojem Đukanović nije ugradio čip - poručio je Abazović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. oktobar 2024 21:51