dijaspora glasanje / -FOTO: ALTERNATIVA
25/03/2023 u 09:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dijaspora dolazi na glasanje, Alternativa traži provjeru dvojnih državljanstava

Istakli su da će angažovati nadležne državne organe da provjere ko od pridošlica iz inostranstva ima dvojna državljanstva i da će pokrenuti proceduru protiv svakog u cilju poštovanja zakona

Alternativa Crna Gora poručila je da će spremno da dočeka sve one koji dolaze iz dijaspore vanrednim letovima kako bi glasali u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Istakli su da će angažovati nadležne državne organe da provjere ko od pridošlica iz inostranstva ima dvojna državljanstva i da će pokrenuti proceduru protiv svakog u cilju poštovanja zakona i oduzimanja jednog od ilegalno stečenih državljanstava.

Oni su saopštili da je za sad je prijavljeno osam letova za Podgoricu iz Luksemburga i Katovica (Poljska), u periodu od 29. marta do 1. aprila kao i da je najavljen zakup 22 autobusa iz Tirane za 1. april.

- Samo ovim putem očekuje se dolazak oko 2.000 birača sa raznih destinacija EU. Ironija je to da je velika većina ovih birača bukvalno pobjegla iz Crne Gore zbog pogrešno vođene politike DPS-a, da bi značajan dio njih bio spreman da dođe i glasa taj isti režim. Crna Gora je u zadnjih 15 godina izgubila 150.000 građana, većinom mladih i sposobnih, zbog pogrešno vođene politike DPS-a. Toliko stanovnika nijesmo izgubili u oba svjetska rata zajedno- navode iz Alternative.

Napominju da po postojećem zakonu nije moguće imati dva državljanstva, ako je jedno stečeno posle 2007. godine.

- Takođe, pratićemo ko je i na koji način platio te ljude za dolazak u Crnu Goru. Ukoliko se to ispostavi kao tačno, u skladu za Članom 186. KZ-a, pokrenućemo krivični postupak protiv osoba koje su dale i uzele novac. Predviđena kazna je od 3 mjeseca do 5 godina zatvora- zaključuju iu Alternative.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:45