/ - DEMOKRATE
25/05/2023 u 16:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić: Birači nikad nisu bili slobodniji

Istakao je značaj slobodnog glasanja i opredjeljenja birača

Predsjednik Demokratske Crne Gore i nosilac liste "Aleksa i Dritan, Hrabro se broji!" Aleksa Bečić potpisao je danas Kodeks za fer i demokratski izborni proces, poručujući da birači u Crnoj Gori nikad nisu bili slobodniji.

- Očekujem da 11. jun i sve ono što je do 11. juna protekne upravo na način kako su protekli izborni procesi u prvom i drugom krugu predsjedničkih izbora, ali i na lokalnim izborima u oktobru - naveo je Bečić.

Istakao je značaj slobodnog glasanja i opredjeljenja birača.

- Čini mi se da su u Crnoj Gori birači nikada slobodniji i zbog toga smo svi srećni i zadovoljni, jer to znači da će izborna volja biti reflektovana na onaj način koji znači njeno poštovanje i nakon toga punu stabilnost naredne parlamentarne većine i Vlade, a samim tim i jačanje crnogorskih institucija - dodao je Bečić. 

Prema njegovim riječima, pošteni izbori nijesu samo sigurnost glasačkog listića, nego su i poštena kampanja, a i odnos bez nasilja u javnom i medijskom prostoru.

- Duboko smo svjesni činjenice da naše zakonodavstvo nije najbolje, jer je nekima odgovaralo da baš takvo kakvo danas jeste i ostane da bi jedna stranka i mafijaški klanovi mogli da rade šta hoće. Znamo da se to ne može promijeniti preko noći, kao i druge stvari, ali i da se izbori održavaju u tom zakonskom okviru 11. juna. Potpisivanjem ovog kodeksa pokazujemo svoju spremnost da detektovane nedostatke prevaziđemo, te da ostvarimo željeni kvalitet izbornog dana i kampanje - zaključio je Bečić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 19:47