Jelena Borovinić Bojović / -MIćKO VUJISIć
26/09/2024 u 20:01 h
Nataša Spaić, Mićko VujisićNataša Spaić, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Borovinić Bojović: Borimo se za modernu Podgoricu koja poštuje svoje tradicije

Na kraju smo jedne kratke ali uspješne izborne kampanje, i svega nekoliko dana dijeli nas od nastavka našeg zajedničkog puta u budućnost, rekla je Jelena Borovinić Bojović, nosilac liste "Za budućnost Podgorice - grad svih nas" na večerašnjoj završnoj konvenciji

- U nedjelju, 29. septembra, zajedno branimo temelje velikih narodnih pobjeda iz 2020. godine u Crnoj Gori i 2022. godine u Podgorici. Prije dvije godine, oslobodili smo Podgoricu i krenuli da je usmjeravamo ka slobodi i opštem razvoju. Počeli smo da stvaramo ambident koji pruža jednake šanse za sve - za Srbe, za Crnogorce, za Bošnjake, za Albance, za muškarce i za žene, za mlade i za stare, za sve koji ova grad vole, za sve koji u njemu žele da žive. Otvorili smo vrata institucija za ljude Podgorice, razgovarali sa njima otvoreno, iskreno, direktno i komšijski. Funkcije nam nisu stvorile ocjećaj da smo važniji od građana, nego ocjećaj obaveze - jep su građani važniji od nas! Pobjede nismo tretirali kao trofeje da se hvalimo pred drugima, nego smo ih doživeli kao obavezu da saslušamo svakoga, da obiđemo sve, da razgovaramo sa svima - rekla je Borovinić Bojović.

Ona je rekla da u nedjelju, ne biramo samo vlast, biramo komšijski odnos prema ljudima, ogovoran pristup izazovima.

- Biramo između zastoja i razvoja, izmjenu prošlosti i budućnosti. Na ovim izborima donosimo odluku da Podgorica više nikada neće biti talac struktura prošlosti, niti plijen neodgovornih ljudi. U nedjelju donosimo odluku da će ovo biti grad svih nas. Moderna Podgorica koja poštuje svoje tradicije i koja je okrenuta ka budućnsoti. Grad moderne infrastrukture, koji brine o ljudima i koji ne zaboravlja nikoga - kaže Borovinić Bojović.

Ona je navela da je među brojnim akcijama koje je pokrenula je ideja da čuveni pisac, rođeni Podgoričanin Borisav Pekić, dobije spomen obilježje u centru grada.

- Želim večeras da podsjetim na jedan citat ovog našeg proslavlenog Podgoričanina: "Čovjek se ne bori sa rupom koja je iskopana na pogrešnom mjestu, nego sa ljudima koji su je iskopali" - rekla je Borovinić Bojović.

image
-MIćKO VUJISIć

Ona je kazala da su oni pobijedili one koji su napravili rupe na našem putu ka budućnosti.

- Zatim smo krenuli da zajedno zatrpavamo rupe i pravimo dobar put za budućnost, put kojim ćemo ići sigurnije, bezbjednije, bolje i brže. Iako smo imali samo godinu dana, pokazali smo da hoćemo, da možemo, da nam dobro ide. Neki koji su zajedno sa nama radili, iz poznatih razloga podržali su one koji su rupe napravili - rekla je Borovinić Bojović.

Ona smatra da su građani Podgorice dovoljno zreli, pametni i mudri, "i neće odabrati rupe koje prave zastoj, nego sigurne puteve razvoja i napretka".

Kandidat za odbornika Boban Radević je naveo bivši korumpirani režim nema što da da traži u Podgorici.

- Mi želimo Podgoricu koja je stabilna i jaka- rekao je Radević.

Kandidat za odbornika Andrija Babović kaže da je ovo grad svih nas, grad koji je oslobođen i koji više nikad neće biti privatizovan.

– Nećemo dozvoliti da grad koji volimo, u koji smo ulagali padne u ruke onih koji ga niti umiju, niti zaslužuju voditi - rekao je Babović.

Dok smo mi obilazili grad,neodgovorno politicar Luka Rakčević je srušio vlast, rekao je Babovic.

– Možda nas jesu usporili, ali nas nijesu zaustavili - poručio je Babović.

Branko Kovačević, kandidat za odbornika, kaže da su grdno pogriješili oni koji su ih izdali nakon što su im građani pružili ruku.

– Zaustavili su nam Podgoricu na trenutak, ali nećemo stati dok Podgorica ne zablista. Ubrzajmo makar onoliko koliko su nas usporili neki - rekao je Kovačević.

Mi možemo svima da pogledamo u oči, poručio je Bogdan Božović, kandidat za odbornika.

– Nikada nećemo odustati od borbe za Podgoricu koja će biti grad svih nas.Ta borba je naš obraz, a obraza se niko ne odriče - kaže Božović.

Božović je rekao da imaju konkretna rješenja za probleme građana.

– Tačno je da ima i onih koji kalkulišu kao što su Jakov Milatović i Dritan Abazović. Vrijeme je da odblokiramo Podgoricu- rekao je Božović.

Kandidat za odbornika Vladimir Bulatović poručuje da će od Podgorice napraviti grad svih nas.

– Podgorici je potrebna stabilnost i razvoj. Mi smo garancija da njime neće upravljati oni koji su ga urušavali, kao i oni sebični koji su srušili vlast - rekao je Bulatović.

Radoš Zečević, kandidat za odbornika, kaže da je jedina istina da svi podjednako vole Podgoricu.

- Mi smo prekinuti na trećinu puta. Ambiciozni momci, malo im bilo vlasti, iako nam nisu ni trebali, napravili su da posle godinu i po dana imamo nepotrebne vanredne izbore. Podgoricu smo zatekli u javašluku, i negdje posle godinu i dva mjeseca prekinuti smo u onome što smo započeli, ali nastavićemo u cetvorogodišnjem mandatu - poručio je Zečević.

Mi želimo grad i društvo u kojem poštenje pobjeđuje korupciju, odgovornost zamjenjuje bahatost, i gdje čojstvo i junaštvo postaju temelj našeg zajedničkog života, poručio je Stefan Vešović, kandidat za odbornika.

- Vrijeme je da stanemo uz vrijednosti morala, etike, solidarnosti – i to je borba u kojoj se nećemo predati. Dragi sugrađani, mi smo već na putu da stvorimo takav grad. Godinu i po dana smo vrijedno i odgovorno radili na tome, ali su nas neodgovorni političari zaustavili. Nastavili su saradnju sa onima koji su decenijama pljačkali naš narod. I danas vam poručujem: nećemo im dozvoliti da se igraju sa budućnošću naše djece! To su naše crvene linije i preko njih nećemo preći - poručio je Vešović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. septembar 2024 20:02