Mitar Šušić / - M.VUJISIć
29/08/2024 u 21:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Borovinić Bojović ponovo predvodi tradicionalnu koaliciju na izborima u Podgorici

Šef odborničkog kluba Nove srpske demokratije u Skupštini Glavnog grada, Mitar Šušić kazao je da će Nova srpska demokratija na izborima u Glavnom gradu nastupiti u koaliciji sa DNP, SNP i Ujedinjenom Crnom Gorom, a da će nositeljka liste biti Jelena Borovinić Bojović.

- Prateći ono što su želje i smjernice onih koji podržavaju politiku koju smo zastupali u prethodnom periodu, Nova srpska demokratija će na izborima u Glavnom gradu izaći u okviru jedne jake, programski i sadržajno koncipirane koalicije, koju će osim NSD i DNP, činiti i SNP i Ujedinjena Crna Gora, a očekujemo da se tu pridruže i neke druge, vanparlamentarne partije koje mogu dati značajan doprinos“, kazao je Šušić za Gradsku, navodeći da je riječ o više partija.

Komentarišući izjavu lidera GP URA, Dritana Abazovića, da će svako ko pristane da Luka Rakčević bude gradonačelnik, biti poželjan partner, kao i izjavu Rakčevića da od DPS-a ne treba praviti „bauk i strašilo, jer su oni odavno poraženi“, Šušić je naveo da su zajedničkim glasanjem za skraćenje mandata, priznali da će ove partije nakon izbora biti zajedno.

- Svaka njihova izjava u tom kontekstu može biti blaže ili veće zavijanje u oblande te suštine. Jasno je da oni idu na to da, sa podrškom DPS-a, pokušaju nešto da urade, iako ne mogu da vjerujem da bi iko njima pružio podršku sa takvim programom i političkim pristupom. Isporuka ideje da je njima prihvatljiv svako ko glasa da Luka Rakčević bude gradonačelnik, je trasiranje puta na kojem URA stoji već nekoliko godina, odnosno pretenduje da bude faktor koji može ucjenjivački djelovati - istakao je Šušić.

Božović: SNP u koaliciji sa NSD i DNP-om

Navodi da je uvjeren da će Jelena Borovinić Bojović biti nova gradonačelnica, a koja će ujedno biti prva na listi ove tradicionalne koalicije.

- Građani su u prethodnom periodu mogli da prepoznaju da je centar kvalitetnih procesa i kvalitetne dinamike rješavanja problema, bila je upravo predsjednica Skupštine i to je preporučuje za gradonačelnicu - kazao je Šušić.

On navodi da je GP URA svaki put uspjela da prevari nekog od političkih aktera, te da vjeruje da su građani konačno shvatili kako i po kojoj matrici funkcioniše ta politika.

- Nadam se da građani ovog puta neće nasjesti na populističku priču, već da će shvatiti da se zapravo radi o listi gdje se nalaze brojni nezadovoljni političari, koji nijesu svojim kvalitetom uspjeli da se dokažu na drugim izbornim listama. Čak i oni koji su uz podršku drugih listi, kao što je predsjednik Milatović, došli na mjesto Predsjednika Crne Gore, pa ni to sada ne umiju da obavljaju, već se kandiduju za lokalne izbore, da neće dati podršku jednoj takvoj skupini, koja bi uvela Podgoricu u dalju nestabilnost. To su ljudi koji su od gotovog napravili veresiju u Podgorici - istakao je Šušić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 22:09