ALEKSANDAR SAŠA DAMAJNOVIĆ / FOTO: Pokreta Naprijed
20/09/2024 u 07:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Damjanović: Hitna i besplatna legalizacija uslov za koaliciju u Podgorici

Aleksandar Damjanović, jedan od osnivača Pokreta Naprijed, istakao je da je legalizacija nelegalnih objekata u Podgorici pitanje od najveće važnosti za budućnost grada.

Upozorio je da se o ovom pitanju govori već pet godina, ali da se konkretni koraci u pravcu rješavanja ovog problema i dalje ne preduzimaju.

- Pokret Naprijed je od samog početka bio inovativan, brz i temeljan u izradi programa, dok drugi učesnici u izborima često iznose obećanja za koja znaju da se ne mogu ostvariti. Mi smo pokušali da budemo realni i čvrsto stojimo na zemlji sa obećanjima koja dajemo. Zbog toga me čudi da se o temi legalizacije malo priča, iako svi znamo koliko je ovaj problem prisutan u našem gradu. Umjesto da ozbiljno raspravljamo o ovom pitanju tokom kampanje, čini se da većina političkih aktera i dalje zatvara oči pred ovim problemom- naglasio je Damjanović.

U Podgorici postoji na desetine hiljada nelegalnih objekata, i dok se o ovome stalno govori, konkretnih akcija nema. Damjanović je jasno stavio do znanja da će za listu dr Vuk Kadić – Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu hitna i besplatna legalizacija biti ključni uslov za postizbornu koaliciju u gradu.

Damjanović: Imamo naјrigidniјi izborni sistem u Evropi

- Pokret Naprijed smatra da se proces legalizacije mora sprovesti u najkraćem mogućem roku, a ne da se sa njim odugovlači i sljedećih nekoliko godina. To mora biti besplatan proces. Katastar prvo mora evidentirati sve nelegalne objekte i jasno prepoznati situaciju na terenu, što trenutno nije slučaj. Zbog nelegalizovanih objekata, grad i država su izgubili desetine miliona evra kroz neplaćene poreze i dažbine. Ovo pitanje je, bez sumnje, jedan od glavnih razloga za stagnaciju u određenim segmentima razvoja- istakao je Damjanović.

Pokret Naprijed smatra da se država pokazala kao nesavjesni vlasnik sopstvene imovine jer nije djelovala kao kontrolor građenja, dopuštajući izgradnju nelegalnih objekata.

- Da li je to imalo veze sa prikupljanjem glasova za određene partije u prošlosti, ne želim da spekulišem, ali je jasno da je država zakazala- kazao je on.

Zaključujući svoje obraćanje, Damjanović je poručio da Pokret Naprijed ima jasnu viziju i volju da se ovo pitanje konačno riješi.

- Legalizacija mora biti završena brzo i efikasno, i na tu priču treba staviti oznaku ‘ad acta‘. Nema više čekanja na imaginarnu legalizaciju – mi smo spremni da zavrnemo rukave i problem riješimo za dobrobit svih građana- zaključio je Saša Damjanović i pozvao sve da izađu na izbore 29. septembra i glasaju za listu dr Vuk Kadić – Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu kako bi se proces legalizacije konačno završio.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 07:53