Demokratska alternativa Kotor / - DA
15/09/2024 u 19:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Demokratska alternativa će preispitati ugovore za lokaciju hotela Fjord i vratiti ga Opštni

Demokratska alternativa Crne Gore (DA) preispitaćemo ugovore za lokacije bivšeg hotela Fjord i URC (Ugostiteljsko-rekreativnog centara) u Kotoru i pokrenuti procedure za privođenje ugovorenoj namjeni ili vraćanje tih lokacija u vlasništvo Opštine.

Kako piše u saopštenju ove partije, preispitivanje ugovora za lokacije bivšeg hotela Fjord i URCa u Kotoru zahtijeva detaljan pravni, finansijski i urbanistički pristup.

- Uz formiranje stručne radne grupe i temeljnu analizu ugovora, lokalna uprava može osigurati da se lokacije ili privedu ugovorenoj namjeni ili da se vrate u vlasništvo Opštine. Uvođenje strožih mehanizama praćenja transparentnosti  tendera i aktivno uključivanje lokalne zajednice ključni su za uspješan ishod ovih projekata - saopštoli su iz DA.

Obećali su da će formirati radnu grupu koja će se sastojati od stručnjaka iz oblasti prava, građevinarstva, urbanizma i ekonomije, kao i predstavnika Opštine.

- Grupa će analizirati sve ugovorne obaveze, uključujući rokove, uslove izgradnje i privođenja namjeni, obaveze investitora i eventualne pravne posljedice u slučaju neispunjavanja ugovora. Detaljno će analizirati da li su investitori ispoštovali ugovorene obaveze. Ovo uključuje provjeru rokova za početak i završetak radova, urbanističko-građevinske uslove, i ugovorene finansijske aspekte. U slučaju da su investitori probili rokove ili prekršili uslove ugovora, radna grupa bi analizirala da li postoje zakonski osnovi za raskid ugovora i vraćanje imovine u vlasništvo Opštine. Potrebno je analizirati da li je prošao rok za određene pravne akcije, kao i da li postoje zakonske mogućnosti da se zaštite interesi Opštine. Novi tenderi bi morali biti transparentni, sa jasnim kriterijumima i sankcijama u slučaju neispunjavanja uslova, kako bi se izbjegle prethodne greške - zaključuju Demokratska alternativa Crne Gore.

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 19:56