/ - DPS
23/10/2022 u 13:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

DPS Šavnik: SDT da otkrije organizatore organizovane opstrukcije izbora

Ističu da su protiv svih vinovnika pomenutih krivičnih djela podnesene krivične prijave

Povodom aktuelnih dešavanja u izbornom danu u Šavniku dužni smo da informišemo javnost da je došlo do grubog kršenja pravila izbornog procesa i to na organizovan i kriminalan način, saopštili su iz OO Demokratske partije socijalista Šavnik.

- Naime, predstavnici Koalicije “Zajedno za budućnost Šavnika” koju čine DF, SNP, NSD kao i kriminalne strukture koje ih podržavaju, smišljeno, organizovano i ciljano su na više biračkih mjesta počinili nekoliko krivičnih djela – od zabrane ostvarivanja biračkog prava, zastrašivanja do krađe izbornog materijala sa biračkih mjesta. Navedenim kriminalnim radnjama su onemogućili građane opštine Šavnik da na demokratski način ostvare svoje biračko pravo - navode iz šavničkog DPS-a.

Ističu da su protiv svih vinovnika pomenutih krivičnih djela podnesene krivične prijave.

- Simptomatično je na koji način su ciljano izabrana biračka mjesta, kao i koordinisanost svih akcija po istom šablonu na svim biračkim mjestima. To ukazuje da su ove radnje sprovedene na organizovan način. Stoga pozivamo Specijalno državno tužilaštvo da hitno reaguje i otkrije organizatore ovih krivičnih djela, s obzirom da su izvršioci već poznati i procesuirani - navodi se u saopšenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 06:57