Vajs i Rakčević   / -FOTO: URA
03/10/2022 u 15:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Evropski poslanik podržao Rakčevića u trci za gradonačelnika Podgorice

Zeleni gradonačelnici širom Evropske unije mijenjaju gradove i podižu kvalitet života svih, poručio je Vajs

Evropski poslanik i koopredsjednik Zelenih Evrope Tomas Vajs dao je podršku Luki Rakčeviću za predstojeće lokalne izbore u Glavnom gradu rekavši da se nada da će Rakčević postati gradonačelnik kako bi služio svim građanima i obezbjedio dobar život Podgoričana.

On je zajedno sa nosiocem liste URA u glavnom gradu obišao Blok 5 kao primjer dobrog urbanističkog planiranja.

- Zeleni gradonačelnici širom Evropske unije mijenjaju gradove i podižu kvalitet života svih. Riječ je o javnom prevozu, o zelenim prostorima između zgrada, riječ je o vrtićima i dobrim školama, riječ je o lokalnom snabdjevanju, čistoj vodi i zdravom vazduhu koji uzdišemo. Kvalitet života u našim gradovima je ključni uslov koji moramo isporučiti da bi imali zdrav život, ali i građane koji žele da žive u našim gradovima“, poručio je Vajs.

Rakčević je izrazio zadovoljstvo što je Vajs kao veliki prijatelj URA i Crne Gore došao iz Evropskog parlamenta da bi, kako je kazao, po ko zna koji put pružio otvorenu i snažnu podršku evropskih institucija.

- Naša namjera je da sve djelove Podgorice pogotovo one koji nisu urbanizovani, poput velikog prostora Sadina na kome se nalazi preko 200 hektara neizgrađenog prostora, a koji treba urbanizovati u narednom periodu urbanizujemo po principu Bloka V. U Bloku 5 je građeno 150 hiljada kvadrata stanogradnje i poslovnih prostora, korisnih prostora, vrtića, osnovnih škola, domova zdravlja na 24 hektara zemljišta. Ukoliko taj princip budemo sprovodili i na prostoru Sadina, ali i na prostoru drugih neizgrađenih djelova Podgorice dobićemo visoko-funkcionalne kvartove u kojima će zaista građani imati visok stepen kvaliteta života- poručio je Rakčević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 17:01