Vladimir Jokić / Opština Kotor
03/10/2024 u 22:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Izbori u Kotoru: Demokrate predale prigovor DIK-u

Predsjednik opštine Kotora i nosilac izborne liste koalicije Demokrata i PES-a u tom gradu na lokalnim izborima Vladimir Jokić predao je prigovor Državnoj izbornoj komisji (DIK) na odluku da se ponovi glasanje na jednom biračkom mjestu na Prčanju.

O ovoj temi DIK će zasjedati sjutra u 14 sati.

Jokić traži da DIK poništi rješenje OIK-a Kotor o prihvatanju progovora Demokratske partije socijalista (DPS) na rezultate izbornog procesa na biračkom mjestu broj 17 Prčanj- Dom kulture, odnosno odluku o ponavljanju izbora na tom biralištu.

OIK je prihvatio juče prigovor DPS-a i zahtjev da se opet glasa na biračkom mjestu u Prčanju zato što su u glasačkoj kutiji bila dva listića više (271 ukupno) od broja kontrolnih kupona (269).

Usvojen prigovor DPS-a, na jednom biralištu u Kotoru se ponavljaju izbori

U Kotoru bi nakon ponovljenih izbora na biralištu u Prčanju moglo biti preraspodjele mandata.

DPS-u nedostaje 18 glasova kako bi uzeo 11. mandat, a samim tim Demokrate i PES bi ostali bez jednog, pa bi imali ukupno devet. I dok u toj koaliciji sumnjaju da je takvo nešto moguće, u DPS-u kažu za TVCG, da je to sasvim realno.

Za formiranje vlasti u Kotoru potrebno je 17 odbornika. DPS, Demokrate-PES za sada, imaju po deset mandata, "Za budućnost Kotora", Grbljanska lista i Demokratska alternativa po tri, Evropski savez dva, a Hrvatska građanska inicijativa i Kotorski pokret po mandat.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. oktobar 2024 22:26