/ -M.VUJISIć
26/08/2024 u 15:42 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Izborna komisija utvrdila tri nedostatka liste Duška Markovića

Izborna komisija Glavnog grada konstatovala je da izborna lista "Vrijeme je za red - Stranka evropskog progresa - Duško Marković", za izbor odbornika u Skupštini Glavnog grada sadrži nedostatke, saopštio je za "Dan" Vladimir Filipović, predsjednik Izborne komisije

Filipović je istakao da je podnosiocu izborne liste naloženo da u roku od 48 sati, od dostavljanja ovog zaključka, otkloni nedostatke sadržane u izbornoj prijavi, dostavljanjem ispravne liste kandidata za odbornike.

U obrazloženju rješenja navodi se da izborna lista ima tri nedostatka.

– Komisija je konstatovala da izborna lista u grupi počevši od 57. zaključno sa 59. kandidatom nema manje zastupljenog pola (žena) s hodno članu 39a stav 2 Zakona o izboru odbornika i poslanika. Takođe, konstatovano je i da je kandidat pod rednim brojem 23 na izbornoj listi upisan kao Đođije Đurović umjesto Đorđije Đurović koje se vidi u potvrdama o prebivalištu i bračnom pravu. Konstatovano je i da je u nazivu izborne liste upisan Duško Marković, nije nosilac liste i nema potpisane saglasnosti da bude u nazivu liste, s hodno članu 42 stav 3 Zakona o izboru odbornika i poslanika - piše u obrazloženju Vladimir Filipović.      

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 22:36