Milan Jančić / - FOTO: SNP
29/05/2023 u 11:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Jančić: Uvođenje bolnice Meljine u javno zdravstvo veliki korak za bolnicu i zaposlene

Poštenim, kvalitetnim, efektivnim i ekpresnim radom i trudom pokrenuli smo jedan dugo začaureni mehanizam koji je bio osmišljen da služi samo privilegovanim pojedincima., kazao je Jančić

Zahvaljujući uvođenju Bolnice Meljine u javni zdravstveni sistem građani Herceg Novog imaju brzu, adekvatnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, kazao je kandidat za poslanika SNP-Demos „ZA tebe“ i predsjednik OO SNP Herceg Novi, Milan Jančić.

Država je uvećala svoj kapital, a zdravstveni sistem postao je bogatiji za još jednu zdravstvenu ustanovu u svom okrilju. Uvođenje bolnice Meljine u javno zdravstvo i stabilno finansiranje veliki je korak za bolnicu i zaposlene, ali i za zdravstvenu zaštitu građana Herceg Novog i turista. Bolnica Meljine je dugo godina bila u loše privatizovanom i nezavidnom statusu i otežano poslovala uz dugove i organizacione probleme. Veliki broj zdravstvenih radnika ušao je u sistem javnog zdravstva, te će redovna zarada povratiti status kakav zaslužuju, a resorno Ministarstvo nastaviti da unapređuje kvalitet rada i pružanja usluga, kako bi svoj posao obavljali na najbolji način sa najboljim uslovima rada, kazao je Jančić.

- Ne može se preko noći povratiti ono što se godinama urušavalo, ali postavili smo dobre temelje i krećemo putem oporavka svim snagama. Kroz oporavak krenuće se u otvaranje novih radnih mjesta, kako za medicinsko, tako i za nemedicinsko osoblje. Herceg Novi će postati sigurno mjesto za život naših građana, a turisti pored nestvarne prirode i ambijenta koji pruža Herceg Novi i sva mjesta u Crnoj Gori, neće imati bojazni da im se u slučaju potrebe ne pruži najkvalitetnija zdravstvena zaštita - naveo je Jančić.

Podsjeća da je ministar zdravlja, koji je iz redova Socijalističke narodne partije pokazao u proteklih godinu dana kako se domaćinski i pošteno treba ophoditi prema državi, kako je građanin na prvom mjestu i kako se ulaže u najosjetljivije sfere našeg društva, u zdravstveni sistem.

- Loša politika prethodnih vlada urušavala je javno zdravstvo, radili su na unapređenju privatnog sistema i na taj način pravili jaz u društvu. Ministar zdravlja uložio je sve napore kako bi postavio sigurne i jake temelje oporavka sistema, u čemu je, sa ponosom ističem, i uspio. Socijalistička narodna partija kao dio 43. Vlade pokazala je da itekako vodi računa o svim kategorijama  i sferama društva - ističe Jančić.

Poručuje da će nastaviti da unapređuju urušeni sistem, jer su dokazali da možemo.

- Poštenim, kvalitetnim, efektivnim i ekpresnim radom i trudom pokrenuli smo jedan dugo začaureni mehanizam koji je bio osmišljen da služi samo privilegovanim pojedincima - dodao je.

Socijalistička narodna partija je partija koja je uvijek radila u interesu građana, donošenjem istorijskih odluka za vrijeme trajanja 43. Vlade to smo i dokazali, i nastavićemo u tom pravcu kao dio 44. Vlade, poručio je Jančić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 12:25