/ - FOTO: ADRIA.TV
29/12/2022 u 19:05 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović: Objediniti predsjedničke i vanredne parlamentarne izbore

Prema njegovim riječima, Pokret Evropa sad je od početka bio principijelan i jasan u svojim stavovima.

Zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad i kandidat za gradonačelnika Glavnog grada Jakov Milatović kazao je da je građanima jasno da je jedini pučista u Podgorici gospodin Ivan Vuković, te da jedino on smatra da je 38 odsto podrške birača veće od 62 procenta, koliko je dobila pobjednička koalicija.

-Ne čudi njegovo ponašanje, On je politička beba svog političkog oca Mila Đukanovića. Vjerujem da će stvari doći na svoje mjesto i da će se ispoštovati volja građana, što je osnov svakog demokratskog društva- rekao je Milatović gostujući u emisiji „Info plus“ Adria televizije, prenosi portal Adria.

On napominje da je član 2 Ustava Crne Gore jasan i da svaka vlast koja ne odražava volju građana ne može biti dugog vijeka.   

-Radi se o neustavnom vršenju vlasti i nova gradska uprava će se odrediti prema eventualnim odlukama o izboru odbora direktora lokalnih preduzeća i svemu što se bude dešavalo na sjutrašnjoj sjednici parlamenta Glavnog grada-naveo je Milatović. 

Prema njegovim riječima, Pokret Evropa sad je od početka bio principijelan i jasan u svojim stavovima.

-Mislimo da su u ovim okolnostima najbolje rješenje vanredni parlamentarni izbori, koje treba objediniti sa izvjesnim predsjedničkim izborima. Pokret Evropa sad je važan činilac u političkom životu Crne Gore i nadamo se da će Crna Gora dobiti stabilnu vladu koja će se uhvatiti ukoštac sa organizovanim kriminalom i korupcijom i koja će ubrzati evropski put Crne Gore- podvukao je Milatović.

Istakao je da blokadom Ustavnog suda najviše trpe građani Crne Gore.

-DPS je dokazao da koči funkcionalnost Ustavnog suda. Nadamo se da će biti izabran makar jedan sudija Ustavnog suda, nakon čega bi uslijedili vanredni parlamentarni izbori i predsjednički izbori. Takođe, mislim da svi oni razlozi zbog kojih je navodno kreirana 43, Vlada Crne Gore nisu ispunjeni i u praksi se nisu desili. Što prije se moramo vratiti na ubrzani evropski put koji znači reforme i apsolutno sam siguran da mi to kao zemlja možemo i da to može biti zajednički imenitelj- zaključuje Milatović.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 01:58