Podgorička lista, Andrej Milović / - M.VUJISIć
28/08/2024 u 12:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milović: Sindikatima riješiti stambeno pitanje, dati placeve i otpisati komunalije

Policajci, vatrogasci, prosvjetari, medicinari i drugi zaposleni koji služe državi Crnoj Gori i Glavnom gradu Podgorici, ne smiju da dočekaju svoje penzionerske dane kao podstanari, poručio je nosilac "Podgoričke liste" i bivši ministar pravde Andrej Milović.

- To bi bio poraz i države i društva. Glavni grad mora da im obezbijedi bolje uslove.  Kao gradonačelnik Podgorice, u saradnji sa sindikatima iniciraću dogovor da sindikati dobiju parcele na kojima će se graditi stanovi kojima će riješiti stambeno pitanje. To ću učiniti na samom početku mog mandata, biće to prioritet - najavio je Milović.

Prema njegovim riječima, glavni grad Podgorica bi po ovom planu opredijelio parcele i komunalno ih opremio bez naknade.

- Za uzvrat grad bi dobio dio poslovnih i stambenih jedinica u vrijednosti parcela i komunalija, dok bi većinu stambenih jedinica dobili sindikati radi rješavanja stambenih pitanja za zaposlene.  Neprihvatljivo je da Glavni grad Podgorica posjeduje na desetine parcela na Starom Aerodromu, Tuškom putu, Zabjelu, Maslinama, Zagoriču i drugim lokalitetima, koji su obrasli i zapušteni, a da Glavni grad ne iskoristi priliku i ne pomogne svojim građanima da konačno riješe stambeno pitanje.  Moja obevaza kao gradonačelnika je da to promijenim, da vratim Podgoricu građanima - parcele za sindikate - zaključuje Milović.

Milović: Spajić je izdao PES, postao je privezak Mandića

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 10:33