Milan Nikčević / - PES - DEMOKRATE
18/09/2024 u 08:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nikčević: PES ima jasnu viziju Kotora kao modernog grada

Kandidat za odbrornika sa liste Vladimir Jokić-DOBAR GLAS - ZA GRADONAČELNIKA! (Demokrate-PES) Milan Nikčević saopštio je da Pokret Evropa sad s ponosom najavljuje novu lokalnu upravu u Kotoru, koja će biti sastavljena od mladih i obrazovanih ljudi, posvećenih izgradnji boljeg i prosperitetnijeg grada.

Oni, kako je kazao, donose novu energiju i inovativne ideje koje će biti ključne za unapređenje ekonomskog standarda građana Kotora.

- Pokret Evropa sad! će poseban fokus staviti na modernizaciju lokalne uprave kroz usvajanje savremenih pristupa i digitalnih rješenja. Naš cilj je stvoriti efikasnu i odgovornu administraciju koja će koristiti inovativne metode rada kako bi se lokalni izazovi brže i efikasnije rešavali. Pokret Evropa Sad ima jasnu viziju Kotora kao modernog i naprednog grada, spremnog da odgovori na izazove današnjice, uz očuvanje bogate kulturne i istorijske baštine, kazao je Nikčević. 

U fokusu njihovog rada, kako najavljuje, biće pomorski i drumski saobraćaj, rešavanje problema parkinga, unapređenje turističke infrastrukture, kao i revitalizacija kotorskih bedema uz formiranje specijalizovane službe koja će se posvetiti njihovoj zaštiti i očuvanju.

- Pokret Evropa Sad, s ponosom, ističe postignute rezultate u prethodnom periodu, naročito u oblasti evropskih integracija, sa značajnim napretkom kroz dobijanje IBAR-a, kao i napredak u vladavini prava, što doprinosi jačanju pravne sigurnosti. Takođe, kroz program Evropa Sad 2 postignuto je povećanje plata i penzija, kao i ograničenje marži za osnovne životne namirnice, čime je olakšan život građanima. Pored toga, Ministarstvo pomorstva intezivno radi na rješavanju izazova na moru, a do kraja godine se očekuje donošenje gotovo svih ključnih zakona vezanih za pomorstvo. Kroz napore Upravnog odbora i rukovodstva Srednje pomorske škole, riješen je problem prekvalifikacije, čime su omogućene dodatne obrazovne prilike za učenike i zaposlene, kazao je Nikčević. 

Utvrđen redosljed partija na glasačkom listiću u Kotoru

Svi ovi rezultati, dodaje, predstavljaju osnovu za dalje aktivnosti usmjerene ka stvaranju prosperitetne i moderne opštine Kotor, koja će biti lider u regionu po pitanju ekonomskog i društvenog razvoja.

- Pokret Evropa Sad nastaviće sa posvećenim radom ka ostvarivanju boljeg života za sve građane Kotora i Crne Gore, zaključio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 08:10