Lilja Radunović DA / - DA
25/09/2024 u 20:32 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Radunović: Podršku obrazovanju i promociju održivog razvoja među mladima

Iz Demokratske alternative Crne Gore (DA) poručili su da će postaviti temelje za dugoročno unapređenje obrazovnog sistema i podizanje ekološke svesti kod mladih u kotorskoj opštini.

- Definisaćemo strateški okvir za  podršku obrazovanju i promociju održivog razvoja među mladima na teritoriji naše opštine. Neformalni obrazovni  programi u obrazovnim institucijama na teritoriji naše opštine imaće našsu punu podršku, fokusirajući se na teme održivog razvoja, ekologije, aktivnog učešća u zajednici i boravka u prirodi. U saradnji sa Ministarstvom prosvjete, radićemo na razvijanju edukativnih programa koji promovišu održivi razvoj, zaštitu životne sredine i ekološku svijest među učenicima - saopštila je Ljilja Radunović iz Demokratske alternative Crne Gore (DA) - Kotor 2024.  

Kako je poručila, postaviće temelje za dugoročno unapređenje obrazovnog sistema i podizanje ekološke svesti kod mladih u kotorskoj opštini. Kroz privatno-javna partnerstva, cilj je da se stvore prilike za dalji razvoj mladih, dok fokus na održivi razvoj i ekološku edukaciju osigurava bolju budućnost za generacije koje dolaze.

Milović: Promovisati Vrmac kao integralni dio turističkog doživljaja Boke Kotorske

- Uradićemo detaljnu analiza troškova izgradnje i eventualnog završetka radova sportske hale u Škaljarima. Analiziraćemo potrebe zajednice kako bi se utvrdilo da li postoji potreba za sportskom halom na tom mestu ili bi objekat mogao biti bolje iskorišćen za druge svrhe, kao što su kulturni centar, poslovni prostor ili turistički objekat. Organizovaćemo javne rasprave kako bi se uključila šira zajednica u procesu donošenja te odluke  da li je bolje ukloniti, prenamijeniti ili nastaviti sa gradnjom Sportske hale u Škaljarima. Prenamjena objekta, kao što je Sportska hala u Škaljarima, može doneti brojne prednosti. Može omogućiti korišćenje objekta za aktivnosti koje su trenutno potrebnije zajednici. Novi sadržaji mogu privući više posjetilaca i generisati veće prihode. Mišljenje građana Kotora je ključno. Ako većina podržava uklanjanje i prenamjenu prostora, to može biti važan faktor u donošenju odluke - zaključuje se u saopštenju Demokratske alternative Crne Gore (DA).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. septembar 2024 20:33