/ -LAZAR RUZIC
07/09/2024 u 12:42 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Rakčević: Blok pet će dobiti tri parka i podzemnu garažu

Blok pet će dobiti tri nova parka i podzemnu garažu, obećao je Luka Rakčević, kandidat za gradonačelnika liste "Jakov Milatović- Za bolju Podgoricu".

Rakčević je sa predsjednikom države Jakovom Milatovićem obišao Blok pet i predstavio planove za ovo naselje.

– Prvi i najveći park, od preko 7.000 kvadrata, biće u nastavku tržnog centra Bazar i kreće da se gradi prije izbora 29. septembra jer smo prekjuče dobili zvaničnu saglasnost. Mislim da je to na neki način, makar minimalno, vraćanje duga Bloku pet. Drugi park za koji je projekat gotov, a čija će gradnja krenuti do kraja godine, biće lociran upravo tamo gdje je trebalo da bude lociran soliter Milenijum, dok će treći park biti senior park na ugli Ulice Meše Selimovića i Bulevara Mihaila Lalića. Želimo da našim najmlađim sugrađanima obezbijedimo elementarne uslove boravka u prirodi – naveo je Rakčević.

On je naveo da će otvoriti podzemnu garažu Tržnog centara Bazara, ali obećao i gradnju podzemne garaže na tri nivoa preko puta Doma zdravlja. Rakčević je kao novitet naveo da uvode subvencionisanje troškova popravke liftova, kao i subvencionisanje popravke ulaznih vrata, poštanskih sandučadi.      

Predsjednik države Jakov Milatović je poručio da želi da nastave borbu koju su započeli u oktobru 2022. godine za bolju Podgoricu kada su, kako je rekao, svi zajedno pobijedili prethodnu vlast.

– Međutim, ono što smo tada obećali nažalost mnogi trenutno na vlast i na lokalnom i na državnom nivou su iznevjerili. Iznevjerili su onu veliku želju i nadu svih građana i Podgorice i Crne Gore da u Crnoj Gori i Podgorici moramo da imamo suštinske promjene na bolje, a ne samo zamjene u odnosu na neke prethodne loše prakse i njihov kontinuitet. Zato zajedno moramo da stanemo na crtu lošim praksama, kontinuitetu loših praksi koje i dan danas nastavljuju ovi koji su zamijenili, a ne promijenili na bolje loše stvari – rekao je Milatović.

image
-LAZAR RUZIC

On je poručio da demokratija nije jednosmjerna ulica.

–Demokratija i boljitak su borba svakodnevna. Ja sam dio svakodnevne borbe – naveo je predsjednik države.         

Predsjednik podgoričkog odbora Pokreta za promjene Branka Bošnjak navela je da joj je drago što su, kako je rekla, pobjedničku kampanju krenuli iz Bloka pet.  

– Po meni, ono što ne nedostaje je da u dogovoru sa državnim organima vidimo da ovdje nikne gimnazija, jer imamo sve samo ne i srednju školu. Voljela bih da buduća vlast osvijetli Blok pet prema unutrašnjosti jer su osvjetljenja i klupe okrenuti ka ulici. Takođe, treba da se uredi Trg Nikole Kovačevića da zaista bude trg, a ne samo da bude u nazivu trg. Ako ovaj trg zaživi onda bi tu trebalo napraviti i amfiteatar u kojem će moći da se dešavaju kulturni događaji. Sigurna sam da se može bolje i da će se karte nakon izbora drugačije podijeliti – kazala je Bošnjak.   
Stanovnik Bloka pet Ratko Kontić ukazao je na probleme naselja. 

– Imamo problema sa dotrajalim fasadama na stambenim objektima, sa dotrajalim elektro i vodovodnim instalacijama. Takođe, imamo problema sa dotrajalim liftovima, sa parking mjestima, u jednom dijelu i sa odlaganjem smeća. Blok pet ima hroničan nedostatak sportskih i kulturnih sadržaja – rekao je Kontić. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 13:48