/ - FOTO: SVETOSAVSKA
27/09/2022 u 16:08 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rmandić: Mi smo tu da jasno kažemo da hoćemo bratimljenje Podgorice i Moskve

Nećemo nikoga dijeliti po vjeri ili naciji, ali Svetoga Savu i Svetoga Petra Cetinjskoga nikada nećemo izdati, navodi on

Gradskoj izbornoj komisiji Podgorice podnijeta SVETOSAVSKA SRPSKA LISTA – Saberimo se za Nemanjin grad –  Mirko Rmandić

-Zahvaljujem svima Vama koji prisustvujete današnjoj predaji izborne kandidature Svetosavske srpske liste za predstojeće gradske izbore u Podgorici. Nakon što su se funkcioneri Narodne stranke i Srpske radikalne stranke, koje su prestale po postoje, stopili sa bazom i organima Srpske liste, prvi put u ovakvom formatu izlazimo na izbore. Čast mi je što predvodim izbornu listu, koja će za konkurente imati najmanje pet lista, od kojih svaka zastupa program i vrijednosti za koje se i DPS zalagao dok je bio na vlasti. Dakle, najmanje 5 DPS-ova izlazi na izbore, a mi smo sa druge strane. Bivši režim je pobijeđen, uz pomoć blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, ali su tekovine i politika DPS-a opstali. Šta bi rekao mitropolit Amfilohije da je danas fizički među nama- kazao je Mirka Rmandića.

Dodaje:"Birači su 30. avgusta 2020. godine glasali da se ukinu sankcije Rusiji, ali to nije urađeno. Glasali su da se poništi odluka o priznanju lažne države Kosovo, ali to nije urađeno. Glasali su protiv NATO pakta, ali svaki činilac parlamentarne većine od 30. avgusta ne razmišlja o izlasku iz NATO-a i kune se da je bolji NATO saveznik od DPS-a. DPS je, naravno, i dalje na braniku NATO pakta".

-Mi smo tu da jasno kažemo da hoćemo bratimljenje Podgorice i Moskve, da želimo povratak Bulevara Nemanjina obala, da tražimo izlazak iz NATO pakta i vojnu neutralnost. Nema te vlasti zbog koje bismo na dvije godine zamrznuli ukidanje sankcija Ruskoj federaciji ili povlačenje priznanja Kosova. Mi govorimo ono što narod misli. Svjesni smo da u ovom narodu postoje čestiti i časni Srbi, Crnogorci, i svi drugi, ali i ljudi koji se prodaju ili ponašaju po principu ''kako vjetar duva''- poručuje Rmandić.

Dodaje:"Naš cilj je da nas glasa svaki građanin koji ima principe i koji nije prevarant. Nećemo nikoga dijeliti po vjeri ili naciji, ali Svetoga Savu i Svetoga Petra Cetinjskoga nikada nećemo izdati.Mi smo ruska priča, mi smo srpska priča i mi smo istinska crnogorska priča svih koji nijesu izdali Crnu Goru Petrovića, Balšića, Vojislavljevića i, prije svih, Nemanjića".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 18:42