Mirko Rmandić / -
07/10/2022 u 15:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Svetosavska: Mi pričamo istinu

Kako je kazao Rmandić, izlaze na ove izbore i zato što je 30. avgusta 2020. godine narodu obećano okretanje ka Rusiji od strane onih koji su pobijedili na izborima

Čast mi je što sam nosilac u Svetosavske srpske liste koja na predstojeće gradske izbore u Podgorici izlazi da ispriča istinu, odnosno drugačiju priču od ostalih učesnika izbornog procesa, jer vjerujemo da stavove naroda Crne Gore ne odražava ono što saopštavaju aktuelne parlamentarne stranke, poručio je nosilac Svetosavske srpske liste "Saberimo se za Nemanjin grad" Mirko Rmandić.

- Zašto izlazimo na ove izbore i zašto izlazimo samostalno? Zato što smo o koaliciji pregovarali sa skoro svim učesnicima političke scene koje glasaju Srbi. Niko od njih nije održao datu riječ, povodom bilo kog dijela razgovora ili dogovora i zato što su svi isključivo gledali uskopartijski interes. Uostalom, o tome kako smo i sa kime pregovarali, imamo i materijalne dokaze, koje ćemo prezentovati tokom izborne kampanje, objasnio je Rmandić.

Kako je dodao, izlaze na ove izbore i zato što je 30. avgusta 2020. godine narodu obećano okretanje ka Rusiji od strane onih koji su pobijedili na izborima.

- Umjesto toga, dobili smo zaklinjanje najradikalnijih tzv. proruskih stranaka da će na dvije godine zamrznuti odluku o ukidanju sankcija Rusiji. Šta smo mi za to vrijeme uradili? Mi smo prikupili 6.000 potpisa građana koji traže ukidanje sankcija Rusiji i uskoro ih upućujemo u skupštinsku proceduru, dodaje on.

Rmandić ističe da itlaze na izbore i  zato što je 30. avgusta 2020. godine narodu obećan izlazak iz NATO pakta. Svetosavska će uskoro predati potpise Skupštini Crne Gore o povlačenju priznanja Kosova.

Kako je dodao, 30. avgusta 2020. godine, obećano je da će se srpski jezik vratiti u pravni poredak u Crnoj Gori.

- Ne da se nije vratio, nego niko nije ni pomenuo mogućnost povratka srpskog jezika. Vjerovatno nisu imala vremena da vrate srpski jezik jer su bili zauzeti rušenjem profesora Zdravka Krivokapića. Upravo iz svih navedenih razloga, mi izlazimo na ove izbore, tražeći podršku građana, bez namjere da bilo kada pogazimo riječ. Mi ćemo da sprovedemo sve obećano u djelo, sve ono što kalkulanti od 30. avgusta nisu smjeli da sprovedu, zaključuje on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 16:17