/ - FOTO: DAN
01/10/2022 u 18:32 h
Vera RatkovićVera Ratković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rožajci će glasati na 44 biračka mjesta

Komisija će nastaviti da sprovodi izborne radnje i obavještaće javnost o daljim aktivnostima, rekao je Hasović

Opštinska izborna komisija u Rožajama izvršila je žrijebanje redosleda izbornih lista koalicija i partija na biračkim listićima lokalne izbore, koji će se održati 23. oktobra. 

Na izborima će učestvovati sedam izbornih lista, dvije koalicione i pet partija koje nastupaju samostalno.

Prva na izbornoj listi je –Evropa sad  - za Rožaje- , pod rednim brojem dva je –Za budućnost Rožaja – koaliciona izborna lista Socijalističke narodne partije i Nove srpske demokratije.

Pod rednim brojem tri je Bošnjačka stranka – Ispravno za Rožaje -, a pod rednim brojem četiri je Stranka pravde i pomirenja – Za buduće generacije Seid Hadžić, dok je pod rednim brojem pet svrstana –Dr Dritan Abazović – Može Rožaje, Može Crna Gora – GP URA.

Pod rednim brojem šest je Prava stvar – Koalicija za bolji  Rožaja – koaliciona izborna lista DPS, Socijaldemokrate, SDP i Liberalna partija, dok je pod rednim brojem sedam Aleksa Bečić – Idemo ljudi -  Demokrate.

Prema riječima Almin Hasovića, predsjednika OIK, građani će moći da ostvare svoje biračko pravo na 44 biračka mjesta, dok će konačan broj birača biti poznat kada MUP zaključi birački spisak, odnosno 10 dana prije održavanja izbora.

- Predaja lista je protekla po zakonskoj proceduri. Izborni proces će pratiti novine koje se odnose na prilagodjenost osobama sa invaliditetom. Glasačke kutije će biti postavljene na stolovima visine 40 centimetara kako bi osobe niskog rasta i korisnici kolica mogli samostalno da stave listić u kutiju. Šabloni za glasačke listiće će imati metalne prstenove dok će se na svakom biračkom mjestu naći po dva listića napisana na Brajevom pismu. Komisija će nastaviti da sprovodi izborne radnje i obavještaće javnost o daljim aktivnostima – rekao  je Hasović.

Žrijebanju su pored članova OIK, prisustvovali i predstavnici svih verifikovanih izbornih lista.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:32